Környezetbarát fertőtlenítés, vírusok és baktériumok elleni védelem

Sillyéné Horváth Krisztina     08/06/2021 09:30    


A fertőtlenítés és fogalma

Mi is az a fertőtlenítés, és mi a célja? Fertőtlenítésnek nevezünk minden olyan eljárást, amely a külső környezetbe kikerült kórozók elpusztítására, fertőzőképességük megszüntetésére, inaktiválására irányul.

A legtöbb módszer, mellyel megszabadulhatunk a baktériumoktól, a környezetre nézve sem kíméletes. Drasztikus hatású, toxikus anyagokat tartalmaznak, s bár elpusztítják a kórokozókat, a növényekre, állatokra, emberre nézve veszélyesek.

interior sterilis fertőtlenítés

Hatékony védelem a kórokozók ellen

 • Moss kezet sűrűn és alaposan!
 • Ne nyúlkálj az arcodhoz, szemedhez, csak tiszta kézzel!
 • Készpénz helyett használj bankkártyát, ahol lehetséges!
 • Tüsszentéskor használj zsebkendőt, fertőtlenítsd a kezed!
 • Ez csak pár egyszerű szabály, de már többet tettünk egészségünk védelmében. A tisztítás és fertőtlenítés azonban a minket körülvevő környezetünkben is végtelenül fontos. Ezért jó, ha tisztán tartjuk a mikrokörnyezetünket is.

  A járványügyi intézkedések lazításának köszönhetően mára sokkal szabadabban mozoghatunk, azonban nem árt betartani azokat a szabályokat, melyek az utóbbi időben mindennapjaink részévé váltak. A fertőtlenítés célja egy olyan biztonságos környezet megteremtése, ahol nem kell megbetegedéstől tartani, azaz a betegségekért felelős kórokozók elpusztítása megtörtént.

  Építsük be mindennapjainkba ezeket az új szokásokat, azaz figyeljünk oda arra, hogy a minimálisra csökkentsük a fertőzések veszélyét. Ne fogdossuk össze a boltban az árut, amit megfogtunk, azt vásároljuk is meg. Bevásárlókocsi és kosár használata után éljünk a boltban kihelyezett vagy saját részre használt kézfertőtlenítővel. Orrfújás után – ez főleg most, a pollenszezonban többeket is érint – zsebkendő használata után alaposan mossunk kezet. Ne álljunk túl közel másokhoz, sem várakozás közben, sem beszélgetéskor. Ez nem csak most, a járványvédelmi intézkedések során fontosak, hanem a mindennapi életünk során is.

  környezetbarát fertőtlenítés

  Kíméld a környezetet, fertőtleníts okosan

  Mint feljebb írtam, a legtöbb fertőtlenítő módszer drasztikus és toxikus. Azonban szerencsére ma már számos környezetbarát termék és technológia áll a rendelkezésünkre, hogy zöldek maradhassunk a tisztítás és fertőtlenítés során is. A maró hatású anyagok nemcsak az otthonunk berendezéseinek felületeit roncsolhatják, hanem egészségünkre is ártalmasak. Nem beszélve arról, mit okoznak, ha bekerülnek a földbe.

  Az INTERIOR STERILIS technológiája éppen erre jelent megoldást. Meleg ködös technológiával juttatjuk az egyedi receptúrájú fertőtlenítőszert a levegőbe, mely ártalmatlan a növényekre, állatokra és emberre is. A fertőtlenítő nanorészecskékké porladva jut el a legeldugottabb zugokba is, és minimum 8 hét aktív védelmet nyújt a kórokozók ellen.

  természetes fertőtlenítés

  Többféle technológiánknak köszönhetően – fertőtlenítő párakapu, meleg ködös technológia, tartós felületkezelés – vállalkozások és magánemberek számára is tudunk biztonságos megoldást nyújtani, ráadásul ehhez nincs szükség semmiféle előkészületre. Azaz, nincs szükség a helyiség kipakolására, letakarására, hiszen az Interior Sterilis csapata toxikusanyag mentes, gyógynövény alapú, természetes összetevőkkel dolgozik. Elkötelezetten óvjuk környezetünket, emellett célunk a hatékony és hosszútávú fertőtlenítés is. Szerencsére egyik nem zárja ki a másikat, bizonyíték erre munkánk, illetve elégedett megrendelőink visszajelzései is. Az pedig, hogy a mindennapos vegyszeres takarítást erre a technológiára cserélték, nemcsak sok bosszúságtól kímélte meg őket, hanem időt és pénzt takarítottak meg.

  Keresd a toxikusanyag mentes, gyógynövény alapú megoldásokat, melyekkel hatékonyan, ám mégis a környezetet kímélve érheted el a kívánt a hatást.

  Felhasznált irodalom: REGI.TANKONYVTAR.HU

  Kapcsolódó linkek:
  Járványügyi intézkedések
  Toxikusanyag mentes, gyógynövény alapú
  Interior Sterilis technológiája