Legionella ellen, azaz biztonságban a klímaberendezésekkel

Sillyéné Horváth Krisztina     10/08/2021 08:30    


Lassan nincs olyan iroda és háztartás, ahol ne lenne legalább egy klímaberendezés. Nem beszélve a gépjárművek beépített légkondicionálóiról. Amellett, hogy a melegben hűsít és segít elviselhetőbbé tenni a nyári forróságot, a megfelelő sterilizálásra erős hangsúlyt kell fektetni a benne megtelepedő kórokozók miatt.

A legionella veszélye

Ez egy vízszerető baktérium, megtalálható a hűtőberendezésekben, szökőkutakban, kerti csapban és a klímaberendezésekben is. Belélegezve rendkívül veszélyes, hiszen, ha a tüdőbe jut, atípusos tüdőgyulladást okozhat. A legionella baktériumok természetes vizekben és nedves környezetben kis számban bárhol megtalálhatóak. Veszélyt abban az esetben jelentenek, ha a legionellát tartalmazó vizet apró cseppek formájában belélegezzük. A legionárius betegség egy súlyos lefolyású tüdőgyulladás, amelyet a legionella baktérium okoz. A betegek körülbelül 5-10%-a meghal. Ezért is érdemes kiirtani magát a kórokozót, ami a nulladik lépés a megelőzésben.



A legionárius betegség elleni védekezés

A klímaberendezések rendszeres és szakszerű fertőtlenítésével megelőzhető, hogy a benne megtelepedő kórokozók bejussanak a levegőbe, ezzel egészségkárosodást okozva a helyiségben megforduló emberekben. Itt nem elég a hagyományos módszer, olyan technológia szükséges, mely biztos védelmet nyújt és hatása hosszútávú. Az Interior Sterilis olyan gyógynövény alapú, környezetbarát fertőtlenítő technológia, mely elpusztítja a klímaberendezésben megtelepedő kórokozókat. Jellegéből adódóan nem jelent veszélyt az élőlényekre, így a kezelt helyiség szinte azonnal újra használatba vehető. A meleg ködös eljárás a legrejtettebb zugokba is eljut, azaz minden levegővel érintkező felületre. Minimum 8 hét védelmet jelent, tehát a kezelés megismétlését elég minimum 2 havonta elvégezni. Mindössze ennyi a teendőd ahhoz, hogy a klímaberendezés kellemes, hűsítő élményt nyújtson a kórokozók által előidézett betegségek helyett.

Fertőtleníts a megfelelő technológiával

A legionella komoly veszélyt jelent minden olyan helyen, ahol klímát használnak, de a megelőzéssel megakadályozható a levegőbe jutása. A klímaberendezések folyamatos ellenőrzése rendkívül fontos, mert azok komoly járványokat okozhatnak. 1976-ban, egy veterán legionárius gyűlésen 182 ember betegedett meg, 29-en meghaltak, mert a szállodai légkondicionáló párásítójában megtelepedett a legionella baktérium. (forrás: https://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/11583/legionellozis) Mennyivel egyszerűbb és kényelmesebb megelőzni a betegség kialakulását, minthogy bárki hosszas kórházi kezelésre szoruljon egy kivédhető betegség miatt.



A kezelést követően -SGS-TÜV-Kermi laborok által igazoltan-, minimum 8 hétig aktív védőréteget képez minden levegővel érintkező felületen, védelmet biztosít a kórokozók ellen, köztük a humán koronavírus és a legionella ellen is.

Ha a Sterilis fertőtlenítést választod, biztos lehetsz abban, hogy még a légkondicionálód mélyén elrejtőzött kórokozókkal is elbánunk.  Az Interior Sterilis® Technológia alkalmas minden zárt tér légterének, minden levegővel érintkező felületének, klíma és szellőző rendszerének fertőtlenítésére. Ebben a facebook bejegyzésben bővebben is olvashatsz arról, mire ügyelj, ha klímával hűtesz. Gondoskodj a légkondicionáló megfelelő fertőtlenítéséről!

Válaszd Te is az Interior Sterilist! https://sterilis.hu/