Az edzőtermek élete

Virágh Istvánné     02/01/2021 10:30    


A tél beköszöntével egyértelmű, hogy az erre az évszakra jellemző sportok kerülnek előtérbe. Azaz idén csak kerülnének, ugyanis Szlovákia, Csehország felvonói mozdulatlanok, Ausztria pedig megtartja a helyieknek a síelés örömét. Bár úgy tűnik, ennek a szezonnak a nagy része így fog eltelni, mindenki arra számít, hogy hamarosan visszaáll minden a régi kerékvágásba. Erre sajnos még várni kell, de bizakodva tekintünk a jövőbe, hogy a pályák, a sportlétesítmények kellően előkészülnek a nagyközönség fogadására a stabil, folyamatos szolgáltatás és bevétel reményében.

A konditermek kötelező velejárója, a takarító néni

Ha már a sípályák elfoglalására várnunk kell, egyértelmű lehetne, hogy bent sportoljunk. A városokban egyre több konditerem nyílik, s ezek a helyek mára speciális közösségi normákkal, íratlan szabályokkal és szokásokkal rendelkező szociális létesítményekké nőtték ki magukat. Bár a látogatóközönségük eltérő, egy valaki mégis közös minden létesítményben.

Ő a takarító néni. Ő az, aki 5-6 percenként megjelenik zuhanyzót takarítani. Valahogy mindig, amikor a legtöbben vannak. Az első 20 alkalommal azt gondoltam, véletlen, de nem lehet az. Egy idő után megszokja az ember, ha nem jön, szinte hiányzik, csak nem beteg?! A másik csapásmérő egység a súlyzókat törli, mert azokon sok por rakódik le, illetve üvöltő porszívóval kergeti békésen súlyzók alatt szuszogó emberkéket.

Tisztán, egészségesen, környezettudatosan


Természetesen takarítani kell, a tisztaság fontos, ezt senki nem vitatja. Esetleg lehetne, hogy nem egy ronggyal töröl végig mindent, a WC-től a futógép kapaszkodójáig. Illetve vannak már a hipón túlmutató, környezet-, állat- és emberbarát, hosszan ható megoldások. Lehet szó akár a sílift kapaszkodójának több tízezer megfogást kibíró, egy éven túl ható felületi kezeléséről, amely baktérium-, gomba- és vírusölő. De beszélhetünk a beltéri levegő és levegővel érintkező felületek folyamatos, hónapokon át aktív védelmének kialakításáról, veszélytelen növényi anyagokkal, vagy a szellőző, légkondicionáló rendszerek és azok szűrőinek előzetes kezeléséről, amely az átáramlott levegőt garantáltan kórokozó mentesen tartja. Rengeteg új, veszélytelen, hosszú ható idejű megoldás létezik.


Amikor/amire végre visszaáll minden a régi kerékvágásba, remélhetőleg elvárásaink és a kapott lehetőségek is megváltoznak úgy, hogy olyan környezetben legyen igényünk és lehetőségünk eltölteni szabadidőnket, amely garantáltan nem veszélyezteti egészségünket. Ebben nyújt segítséget az Interior Sterilis csapata. Őket itt találhatjátok meg: https://sterilis.hu/