Sterilis Melegködös Technológia - A Hatékony Fertőtlenítés Megoldása

fertőtlenítés

Végre itt van a válasz a fertőzések elleni harcra! Tudjuk, hogy a biztonságos és higiénikus környezet kialakítása ma a legfontosabb prioritás. Azonban sokszor nehéz megtalálni a megfelelő módszert a hatékony fertőtlenítésre, ami nem csak azonnali védelmet nyújt, hanem hosszú távon is biztonságot ad. Most bemutatjuk ezt a  technológiát, ami megváltoztathatja mindennapjainkat !

Hatékony fertőtlenítés: A Sterilis technológia kivételesen hatékonyan képes elpusztítani a kórokozókat a levegőben, klímákban- szellőzőrendszerekben és a felületeken. Az általa alkalmazott innovatív módszer és a természetes alapanyagok révén a Sterilis rendszer vegyszerek alkalmazása nélkül is hatékonyan végzi a fertőtlenítési folyamatot.

Hosszantartó védelem: Az egyik kiemelkedő előnye a Sterilis technológiának az, hogy hosszantartó védelmet nyújt a fertőzések ellen. A rendszer által létrehozott védőréteg megakadályozza a kórokozók újbóli megtelepedését a felületeken, így minimum 8 héten át tartó védelmet biztosít.

Kíméletes a felületekhez: A Sterilis technológia kíméletes a felületekhez, mivel nem tartalmaz káros vegyszereket vagy toxikus anyagokat. Ezáltal nem okoz kárt, elváltozást a kezelt felületeken,  hosszú távon megőrzi azok minőségét, esztétikáját.

Biztonságos az emberek számára: A Sterilis technológia biztonságos az emberek számára, mivel nem alkalmaz káros anyagokat. Környezetre gyakorolt káros, oxidáló, roncsoló vagy irritáló hatása nincs. A természetes alapanyagokból és innovatív módszerekből álló rendszer ártalmatlan az emberek egészségére, ezért bizalommal alkalmazható közösségi terekben és egészségügyi intézményekben is.

Környezetbarát megoldás: A Sterilis technológia környezetbarát megoldást kínál a higiénikus környezet kialakítására. Nem tartalmaz káros vegyszereket vagy toxikus anyagokat, és nem károsítja a környezetet. Ezáltal a Sterilis rendszer biztonságosan és fenntarthatóan működik.

Alkalmazható különböző iparágakban: A Sterilis technológia sokoldalúan alkalmazható különböző iparágakban. Legyen szó egészségügyi intézményekről, vendéglátóhelyekről, szállodákról, gyártó üzemekről irodákról vagy közösségi terekről, a Sterilis rendszer hatékonyan működik és biztosítja a higiéniai szabványok betartását.

Hosszú távú költségmegtakarítás: Bár a Sterilis technológia kezdeti beruházással járhat, hosszú távon jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. A hosszantartó védelem révén csökken a fertőzések okozta  megbetegedések száma, minimalizálhatjuk a napi vegyszerhasználatot, így a költségek jelentősen csökkennek.

Jelentősége a közegészség-védelemben: A Sterilis technológia jelentősége a közegészségvédelemben kiemelkedő. A hatékony fertőtlenítés és a hosszantartó védelem révén a Sterilis rendszer segít megelőzni a fertőzések terjedését és javítja a közösség egészségét és biztonságát.

fertőtlenítés

A Sterilis technológia számos előnnyel jár a higiénikus környezet kialakításában. A hatékony fertőtlenítés, a hosszantartó védelem és a környezetbarát megoldások révén a Sterilis rendszer kulcsfontosságú eszköz lehet a kórokozók elleni védelemben. Bármilyen iparágban vagy környezetben is alkalmazzák, a Sterilis technológia hozzájárulhat a biztonságos és egészséges környezet megteremtéséhez. Ezért érdemes választani a Sterilis technológiát a fertőtlenítésre és a közegészségvédelemre.

Válassza a Sterilis technológiát, és tegye a biztonságot és higiéniát az első helyre! Ne engedje, hogy a fertőzések és kórokozók veszélyeztessék Önt, családját vagy ügyfeleit. A Sterilis rendszer hatékony és hosszantartó védelmet nyújt, miközben kíméli a felületeket és biztonságos az emberek számára.

Ne csak a mi szavunkra hagyatkozzon! Tekintse meg referenciáinkat és elégedett ügyfeleink véleményét weboldalunkon. Látogasson el www.sterilis.hu oldalunkra, és fedezze fel, hogyan segítettünk másoknak megteremteni a higiénikus és kórokozó mentes környezetet.

További információkért és megrendelésért keresse fel honlapunkat: www.sterilis.hu

 

Tovább olvasom

2023-06-12

Lássunk tisztán! Vajon túl vagyunk a COVID-on?

 
Míg a rádiót hallgatva örömmel állapíthatjuk meg, hogy csökken a szennyvíz koronavírus koncentrációja… a hírportálok tele vannak vészjósló cikkekkel. 

Akkor, hogy is állunk valójában?

Gulyás Gergely néhány hete azt mondta: „Én úgy tudom, hogy túl vagyunk a koronavírus-járványon”

A számok azonban mást mutatnak.

Míg a koronavirus.gov.hu-n a szeptember 28-i cikk címében a  „6 millió 418 ezer a beoltott, 11 392 az új fertőzött és elhunyt 46 beteg” szerepelt, addig az október 5-i cikk már „6 millió 418 ezer a beoltott, 13 765 az új fertőzött és elhunyt 73 beteg”

Egy hét alatt több mint 2.000-el nőtt az új fertőzöttek száma. Miközben egy korábbi cikkünkből tudjuk azt is, hogy jóval kevesebb tesztet végeznek, mint egy évvel ezelőtt.

A korházban ápolt betegek száma is jelentősen megemelkedett.

A portfolio.hu  számításai szerint négyszer annyi koronavírusos van Magyarországon, mint egy éve. 

„Ekkora növekedést a számokban rendszerint az egyes hullámok felívelő szakaszában szoktunk látni.”- olvashatjuk a portfolio.hu-n.

 


 

Hogy alakul a járványhelyzet a határokon kívül?

Münchenben -miután 2 év után ismét megrendezésre került az Oktoberfest -a kórházban ápolt betegek száma 137 százalékos emelkedést mutat a sörfesztivált megelőző naphoz képest. Már a fesztivál alatt emelkedett a napi új megbetegedések száma.

Mit tehetünk korlátozások nélkül?

Bár a tünetek enyhébbek, mint a korábbi változatoknál, a rendkívüli fertőzőképesség miatt tovább emelkedhet az új betegek száma. Ez, szinte minden esetben azt jelenti, hogy a gyerekek hiányoznak az intézményekből, a dolgozók pedig kiesnek a munkából. 

Éppen ezért érdemes megelőzni a bajt! 

Hiszen senkinek nem hiányzik a betegség!

 
Tudtad?

A Sterilis prevenciós eljárásai minimum 8 hét, de akár egy év aktív védelmet biztosítanak a különböző vírusok és kórokozók ellen!

Te megtetted már a szükséges lépéseket?

Forrás:
https://sterilis.hu/site/blog_view.php?id=48
https://koronavirus.gov.hu/
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20221006/negyszer-annyi-koronavirusos-van-magyarorszagon-mint-egy-eve-veszjoslo-jelzes-jott-a-megyekbol-571139
https://24.hu/kulfold/2022/10/04/munchen-oktoberfest-koronavirus-jarvany-hullam/

 

Tovább olvasom

2022-10-09

Nem csak a kabátot érdemes felvenni, a kesztyűt is!

 

Ha jön a hideg idő mit teszünk? Magunkra öltjük a nagykabátot, bekapcsoljuk a fűtést. 

Mi a helyzet azonban a vírusokkal, kórokozókkal? Velük szemben is felvesszük a kesztyűt?

 

A koronavírus nem vonul el téli álmot aludni…

Továbbra is köztünk van és gyorsabban terjed, mint valaha. Csak a múlt héten 11,6 ezren fertőződtek meg, az elhunytak száma pedig 47 409 főre emelkedett. 

Jelenleg 831 koronavírusos beteg áll kórházi kezelés alatt, 10-en vannak lélegeztetőgépen, hatósági karanténban pedig 3 167-en. 

És ezek csak a hivatalos adatok…

 

Vajon hányan vannak, akikről nem tudunk? 

Mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki lázasan fekszik otthon, talán tesztelt is házi teszttel, de a hivatalos statisztikáka ilyen módon be sem került.

 

 

Hogy látja a helyzetet egy orvos?

Egy megkérdezett orvos a saját ismerősei és betegei közül legalább 200 olyan betegről tud, akik bizonyítottan koronavírusosok. Tesztet azonban csak házi tesztet végeztek, így nem kerültek be az adatbázisba.

 

Az új variánst szinte lehetetlen elkerülni

Habár az új variáns esetében a tünetek enyhébbek, mint a korábbi változatoknál, a fertőzőképessége rendkívüli. Szinte biztos, hogy elkapja az, aki találkozik vele. 

Éppen ezért, ha egy munkahelyi közösségbe akár egy Covidos is bekerül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy végigsöpör majd az irodán, ha nem figyelünk oda. 

 

Mit tehet ilyenkor a munkáltató a dolgozók egészsége érdekében? 

A legtöbb, amit ilyenkor nyújthatunk az a biztonság. Éppen ezért érdemes megelőzni a bajt! 

Hiszen senkinek nem hiányzik a hideg idő mellé még a betegség is. 

Éppen elég a számlákon aggódni, a helyettesítések már ne a Te vállad nyomják! 

Ugye Te is szeretnéd ebben a bizonytalan gazdasági környezetben legalább az egészséged megőrizni?

Tedd meg a szükséges lépéseket!

 


 
Hogyan tudunk Neked segíteni? 

A Sterilis prevenciós eljárásai minimum 8 hét, de akár egy év aktív védelmet biztosítanak a különböző vírusok és kórokozók ellen! 

Válaszd Te is a Sterilis kezelést és kérd cégre szabott ajánlatunkat! 

Forrás

Tovább olvasom

2022-09-24

A nyár már nem tombol, a járvány viszont igen

 

Sokat hallani mostanában a mellettünk zajló háborúról. Mindenki a bőrén érzi már a gazdasági válság hatásait. Gyakran felmerülő téma az infláció, a gáz- és energia árának növekedése…

DE vajon mi a helyzet a COVID-dal? Az már a múlté? 

 

Mintha csak tegnap lett volna…

…hogy az első denevérszárnycsapkodásokkal megérkeztek a rémisztő hírek az akkor még ismeretlen vírusról. Bezárkóztunk. Féltünk. Aztán felvettük a kesztyűt (később maszkot, védőoltást) a vírussal szemben.

Két éve ilyenkor nyugodtak lehettünk, még kevesen vittünk haza a nyaralásról koronavírust emlékbe. 

A napi új megbetegedések száma alacsony volt. S habár keveset tudtunk a vírusról és annak lehetséges pusztító hatásairól a sajtóban számtalan cikk sietett a segítségünkre. 


 

 

Az információs dömpingben azt sem tudtuk hová nézzünk…

Csak néhány szalagcím ami fogadott minket reggelente a sok közül: 

„A koronavírus lett a harmadik leggyakoribb halálok 2020-ban Magyarországon”

„A repülőjáratok 80%-át törölték, a vasúti közlekedést teljesen leállították, miután több száz új koronavírus-fertőzést regisztráltak.”

„Tényleg világelsők vagyunk a Covid-halálozásban?”

„Rekordokat döntenek a koronavírusos megbetegedések több országban is”

„A határokat lezárták, kijárási korlátozást vezettek be, a boltok, mozik, vendéglátóhelyek többsége bezárt”

A cikkekből megtudhattuk a rémisztő tüneteket (láz, köhögés, fáradékonyság, íz- és szaglásvesztés, torokfájás, fejfájás, fájdalom, hasmenés, bőrkiütés, nehéz légzés, mellkasi fájdalom és esetenként mozgásképtelenség, zavarodottság, a beszédkészség elvesztése). Az ismerősöktől pedig a kellemes vagy kellemetlen tapasztalatokat és az összeesküvés elméleteket is. 

Megjelentek különféle tesztek, hasznos tanácsok (pl. pulzoximéter beszerzése) és ezzel egyidőben a haszontalan vagy vicces házi praktikákat tartalmazó javaslatok is. 

Ami a módszerektől függetlenül is biztos, hogy a megelőzésre érdemes a hangsúlyt fektetni. 
Hiszen, a leghatékonyabb védekezés az, ha el sem kapjuk. 

 

Bezárt, majd újranyitott iskolák

2020-ban a bezárások miatt szülőként is kipróbálhattuk, hogy milyen tanárok lennénk. Az online oktatás ugyanis próbára tette sok szülő oktatói vénáját is.

Az újranyitás óta 1-2 kivételes esetet leszámítva jelenléti oktatás folyik. Ha azonban megbetegszik vagy karanténba kerül gyermekünk, akkor ismét törhetjük a fejünket, forgathatjuk a tankönyvet, hogy mit is tanítottak nekünk 10-20 évvel ezelőtt erről?

 

Mi változott azóta? 

Két év alatt sok tapasztalatot gyűjtöttünk. Ki-ki megtette a maga óvintézkedéseit. 

Megjelentek a különféle variánsok. Gyorsabban fertőző, ám kevésbé súlyos tünetekkel. Már nem kell hosszasan karanténban ücsörögnünk. Kinyitottak az irodák is.

DE mi a helyzet az esetszámokkal? 

 

Jobb vagy rosszabb most a helyzet?

Sajnos nem olyan bíztatóak a számok, mint 2020 nyarán. Habár a híradások már nem erről szólnak, tömeges megbetegedések vannak már most, pedig még el sem kezdődött az iskolaszezon… 

Sokan töltötték betegen a nyaralásra szánt időt…
…vagy érkeztek haza nem várt szuvenírrel onnan. 

 

 

 
Mit tehet ilyenkor a munkáltató, hogy elkerülje a bajt? 

Most is a megelőzés az, amire érdemes kiemelt hangsúlyt fektetni. 
•    Ugye Te sem szeretnéd, ha a nyaralásból visszatért kolléga megfertőzné a többieket? 
•    Neked sem hiányzik, hogy pont mikor végre véget ér a szabadságolási időszak, újra a helyettesítésen kelljen gondolkodni a betegszabadságok miatt? 
•    Ugye Te is szeretnéd biztonságban tudni a munkavállalóidat? 
•    Örülnél, ha ebben a bizonytalan gazdasági környezetben a munkatársak egészsége lehetne a biztos pont?

Felelős munkáltatóként gondolkodj előre és menj elébe a megbetegedéseknek!

 

Hogyan tudunk Neked segíteni? 

A Sterilis prevenciós eljárásai minimum 8 hét, de akár egy év aktív védelmet biztosítanak a különböző vírusok és kórokozók ellen! 

Válaszd Te is a Sterilis kezelést és kérd cégre szabott ajánlatunkat! 

Sterilis

 

 

 

Tovább olvasom

2022-09-09

Prevenció-megelőzés vagy tűzoltás? avagy nem CSAK magánügy az egészségmegőrzés 

 


Tűzoltás vagy megelőzés – az egészségmegőrzés szerepe


Abban talán a legtöbben egyetértünk, hogy az egészség az egyik legnagyobb kincsünk. Sokszor mégis csak akkor kezdünk foglalkozni vele, amikor már gond van, pedig mennyivel könnyebb dolgunk lenne, ha elkerülnénk a megbetegedéseket.

Nem csak magánügy, hiszen, ha megbetegszünk akkor az nem csak minket, a környezetünket is érinti.

 

Prevenció… annyit halljuk mostanában, de mit is jelent valójában?


Egy fogalom, mely napról-napra nagyobb jelentőséggel bír az élet számos területén.

Az egészségmegőrzés két fontos alappillére a testi és a környezeti higiénia.

A környezeti higiénia magában foglalja a személytől független kémiai, fizikai és biológiai tényezőket. Ezek olyan tényezők, amelyek befolyásolják az egészséget: ezért a környezeti higiénia célja a komfortérzeten túl a betegségek megelőzése, az egészséges környezet megteremtése.


Környezeti higiénia szerepe a megelőzésben


A környezet tisztasága az emberi egészség és jólét szempontjából alapvető fontossággal bír. Ugyanakkor a környezet és az emberi egészség közötti viszony meglehetősen összetett és nehezen felmérhető.

Ez különösen fontossá teszi a megelőzés, a prevenció elvének alkalmazását.

Az emberi egészségre hatással lehet az éghajlatváltozás, a sztratoszféra ózonrétegének elvékonyodása, a biodiverzitás csökkenés, valamint a talajminőség romlása is.

A legismertebb negatív egészségügyi hatások a környezeti légszennyezéshez, a rossz vízminőséghez, valamint az elégtelen higiéniai körülményekhez köthetők. 


Milyen hatása lehet, ha nem figyelünk a megelőzésre?


Európában a legjelentősebb környezettel kapcsolatos egészségügyi problémákat a kül- és beltéri légszennyezés, a rossz vízminőség, a rossz higiéniai feltételek, valamint a veszélyes vegyi anyagok okozzák. Az egészségre gyakorolt hatások között szerepelnek a légzési és az érrendszeri betegségek, a rák, az asztma, az allergia, a különböző kórokozók által okozott fertőző betegségek, valamint a szaporító szervek és az idegrendszer fejlődésének a zavarai.


Prevenció, de nem mindegy hogyan!


Jóval kevesebb ismeret áll rendelkezésre a vegyi anyagokra vonatkozóan. Kutatások igazolják viszont, hogy még az alacsony koncentrációban jelen lévő vegyi anyagok, keverékek is hatással vannak a környezetünkre, a víz és talajminőségre, szervezetünkre, egészségünkre, különösen korai gyermekkorban, illetve terhesség ideje alatt. 

Ezért kiemelt fontosságú, hogy a higiénikus környezet létrehozásához használt vegyszermennyiséget minimalizáljuk, és alkalmazzunk természetes alapanyagokból készült, hatékony, de környezetre ártalmatlan anyagokat, technológiákat.

Az Interior Sterilis Kft 100%-ban természetes alapanyagokat alkalmazó, takarítást kiegészítő épülethigiéniai eljárásainak hatékonyságát SGS-TÜV-KERMI laborok igazolják.

Tegyen egy lépésben egészségéért, és a környezetvédelemért!

sterilis.hu

 

Tovább olvasom

2022-09-02

Higiénia játékosan – avagy így neveld tisztaságra a gyerekeket

 

Gyerekek, testi és környezeti higiénia -mire figyeljünk oda


Az alapvető higiénia kialakítása különösen fontos, ha gyerekek vesznek körül minket.

De mit is jelent ez a gyakorlatban? Mire figyeljünk oda?

Vajon azzal teszünk jót, ha egész nap antibakteriális törlőkendővel a kezünkben hajkurásszuk a gyerekeket nehogy egyetlen bacilus is bekerüljön a szájukba valamelyik játékról, vagy a kezükről? Vagy jobb, ha azt az elvet követjük, hogy egy gyereknek „évi egy kiló koszt meg kell ennie”, így még a földre leesett cumi is nyugodtan mehet vissza a szájába azonnal? Te rettegsz a kórokozóktól, vagy hiszel az immunerősítő hatásukban?

Higiéniai szokások – találd meg az arany középutat


Ahhoz, hogy a gyerekek edzett immunrendszerrel rendelkezzenek, valóban szükséges bizonyos mennyiségű koszt „elfogyasztaniuk”. Szervezetünk ellenálló képességét csökkenti a túlzott fertőtlenítés, ezért nincs szükség állandó kézfertőtlenítésre.

Függetlenül attól azonban, hogy hagyjuk-e gyermekünket csúszni-mászni a földön, vagy esetleg még játszóházba sem megyünk vele, -mert ki tudja ki-mit tüsszentett össze előtte- a higiéniai alapszabályokkal meg kell ismerkednie.


Mit jelent egyáltalán a tisztaság?


Emlékszem, amikor kislány voltam, édesanyám minden este felmosott otthon. Sőt, gyakran előfordult, hogy még napközben is előkerült a felmosó. Ő így érezte tisztának a lakást. Vannak azonban olyanok is, akik hetente egyszer takarítanak és számukra az elég. A tisztálkodási szokásaink is eltérőek. Van, aki bármihez hozzáér már megy, és mossa a kezét, de olyan is van, aki csak amikor nagyon muszáj akkor nyitja ki a vízcsapot és akkor is csak jelképesen éppen csak bevizezi az ujjait.

Láthatjuk tehát, hogy még felnőttként is egészen mást jelent a higiénia. A gyerekeink megfigyelnek minket, tőlünk lesik el a tisztasági szokásainkat.

A nem megfelelő higiéniai mellett sokkal gyakrabban „megtalálnak” minket a vírusok, gombák és baktériumok. Gyermekünknek is meg kell tanítanunk, hogy a tisztaság segít távol tartani a betegséget terjesztő kórokozókat.

Ez persze nem azt jelenti, hogy soha nem lehet koszos a gyermekünk. Homokozzon, tologassa a kisautót a földön… DE a higiéniai alapokat meg kell tanítanunk nekik. Az elmúlt két évben a koronavírus terjedésével kicsit nagyobb hangsúlyt kapott mindez.

 


Mire tanítsd meg a gyereked?

 • Kézmosás: Nem arra van szükség, hogy naponta 100X rohangáljon kezet mosni csemetéd, de fontos megtanulnia, hogy nem csak akkor szükséges a szappanos kézmosás, ha látványosan koszos a keze (pl. homokozás után), hanem éppen a láthatatlan kórokozók miatt az étkezések előtt, valamint a mosdóhasználat után mindenképp elengedhetetlen.
 • Fürdés/tusolás: Kifejezetten jó móka is lehet a fürdés. Néhány -szigorúan a kádban használt- játék, vagy a habok fújkálása mellett játszva sajátíthatja el a helyes mosakodás szabályait is.
 • Mosdóhasználat:  A megfelelő mosdóhasználatra szoktatással nem csak a kellemetlen szagoktól kímélhetjük meg magunkat, de számos észrevehetetlen kórokozót is elkerülhetünk.
 • Fogmosás: Erős és egészséges fogakra mindenkinek szüksége van. Beszélgessetek róla, hogy ez miért fontos. Álljatok oda együtt a tükör elé, és gyakoroljátok a helyes fogmosást!
 • Köhögés, tüsszentés, zsebkendő használat A „tedd a szád elé a kezed” figyelmeztetés helyett tanítsuk meg a kicsinek, hogy a könyökhajlatba, vagy zsebkendőbe tüsszentsen, hiszen így tiszta marad a kezecskéje. De mindenképp magyarázzuk el nekik azt is, hogy miért van erre szükség.
 • Ruházat Már az egészen kicsi gyerekek is képesek rá, hogy a ruhájukat berakják a szennyestartóba, ezen kívül a mosógép ki- és bepakolásának is aktív résztvevői lehetnek.

 

 

Legyél jó példa

Ahogy arról már korábban is szó volt, fontos, hogy lássák tőlünk a példát gyermekeink, hiszen ezen keresztül tanulják meg a helyes tisztasági rutint.

Ha pedig szülőként mi mindent megtettünk, kivettük a részünket a tanulásból, akkor már „csak” a lakásunkból kell száműzni a nem oda való kórokozókat, hiszen ezzel előzhetjük meg a betegségek kialakulását, terjedését.

A veszélyes vegyszerek használata helyett válassz környezetbarát, mégis tartós megoldást, így teljesen biztos lehetsz benne, hogy semmi káros anyag nem kerül majd kisgyermeked szájába.


A Gyermekek egészsége különösen fontos számunkra is.


Éppen ezért az Interior Sterilis® hatóanyaga

 • nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, teljesen gyermekbarát
 • azonnal elpusztítja a levegőben és az érinthető felületeken jelen lévő vírusokat és baktériumokat, ezzel segít megelőzni a megbetegedéseket
 • hosszú hatóidejének köszönhetően egy kezeléssel minimum 8 hétig, de technológiától függően akár 1 évig is is kórokozómentesek maradnak a felületek
  hatását laboratóriumi vizsgálatok igazolták (SGS, KERMI, TÜV)
 • Keresd a toxikusanyag mentes, gyógynövény alapú megoldásokat, melyekkel hatékonyan, ám mégis a környezetet kímélve érheted el a kívánt a hatást.

Részletek ITT: sterilis.hu

Tovább olvasom

2022-06-16

UV fertőtlenítés előnyei és hátrányai, mit alkalmazhatunk helyette?

 

A levegőben nagy számban vannak jelen mikroorganizmusok - vírusok, baktériumok és penészgombák -, melyek kevésbé teszik egészségessé a belélegzett levegőt. Ezek a mikroorganizmusokat szabad szemmel nem láthatóak és eloszlanak a levegőben ezért nagyon veszélyesek.

Számtalan kutatások hoztak olyan eredményeket amik kimutatják, hogy zárt térben fokozódhat a helyzet súlyossága. Egészségügyi intézmények, hivatalok, óvodák, osztálytermek, idősotthonok és minden olyan hely, ahol nagy számban fordulnak meg emberek, fokozottan ki vannak téve a levegő útján történő fertőzés veszélyének, még rendszeres szellőztetés mellett is.


Az UV, vagy más néven germicid lámpa úgy működik, mint egy hagyományos lámpa. Asztali változatban és armatúrába szerelhető fénycső változatban is létezik. Előbbi kisebb felületek, asztalok, billentyűzetek, használati tárgyak fertőtlenítésére szolgál, utóbbi nagyobb helyiségek, szobák levegőjének sterilizálását teszi lehetővé. A szabadon sugárzó germicid fénycsöveket otthoni használatra nem javasolják. Használatukat leginkább kórházakban alkalmazzák.


Lehetnek azonban kivételek, amikor pl. csontvelő átültetés, szervátültetés után, illetve ha komoly, a szervezetnek nagy megterhelést jelentő kezelés után otthonában ápolnak egy beteget. Ekkor a falra szerelhető, vagy mobil módon használt germicid fali lámpa rendszeres használatával igen magas fokú sterilitás érhető el mind a légtérben, mind a felületeken, melyeket közvetlen UV sugárzás ér.

 

 

A nagy hatásfoka ellenére azonban nem csak az emberi szervezetre van káros hatással, hanem bizonyos tárgyakra is. Ezt az eljárást csak akkor szabad alkalmazni ha a helyiségben sem ember, sem állat nem tartózkodik. Ezért a legtöbb lámpát mozgásérzékelővel is felszerelik, hogy az kikapcsoljon ha valaki a helyiségbe lép. Műanyag és fa bútorok felületei öregíti az UV sugárzás. Erre biztos mindannyian láttunk már példát amikor műanyag kerti bútorokat hosszabb ideig a napon hagyunk. Ilyenkor felülete kifakul és töredezetté válik mert a nap UV sugarai károsítják. Tehát ha ilyen sterilizálási módot választunk akkor ezekkel a negatív tényezőkkel mindenképpen számolnunk kell.


Az UV levegő tisztító berendezések úgy működnek, hogy a készülék ventilátora a helyiségben lévő levegőt magába szívja és a készülékben lévő különleges lámpa ibolyán túli sugarai megölik a vírusokat, baktériumokat, penészgombákat és egyéb alacsonyrendű mikroorganizmusokat. A sugárzás roncsolja a mikroorganizmusok DNS/RNS szerkezetét és megakadályozza szaporodásukat. A készüléken átáramoltatott levegő így tisztán kerül vissza a helyiségbe.


Ennek a készüléknek a hátránya, hogy az ideális hatásfok elérése érdekében nagyobb helyiségekbe több készüléket is el kell helyezni és érdemes ezeket 24 órán keresztül folyamatosan üzemeltetni.

Tovább olvasom

2022-05-05

Vigyázz ózon! Nézd meg miért veszélyes.

 

Lakó és munka környezetünk beltereinek tisztítása, nagyon fontos nemcsak a szép látvány, hanem egészségünk megóvása érdekében is. De jó, ha tudjuk, hogy a nehezen vagy abszolút nem elérhető felületek (például szellőző rendszer, légkondi) nem könnyen tisztíthatóak, fertőtleníthetőek. Így ott zavartalanul fejlődve, folyamatosan növekvő telepet alkotnak az évek alatt felgyülemlett baktériumok, gombák, gyűlhetnek vírusok, amelyek súlyos betegségeket okozhatnak.

Eddig szinte egyedüli eljárásként az ózonos fertőtlenítés volt ismert és elérhető, de pont az elmúlt pár év kiemelt használata mutatott rá, milyen káros is az ózongáz és mennyire veszélyes a használata.

 • az ózon rendkívül mérgező gáz, aki sokáig belélegzi meghal
 • hosszabb ózon behatás következtében bármilyen élőlény, állat, növény elpusztul
 • aktív oxidáló hatását kifejti a szervetlen felületeken is, roncsolja a fémet, műanyagot, gumit, szövetet
 • kizárólag pillanatnyi hatása van, addig „hat” amíg az adott zárt helyiségben bent van
 • csak akkor hatékony, ha a beltér méretétől függő megfelelő mennyiség a megfelelő ideig van jelen a légtérben

 

 

Az ózongenerátorok forgalmazói gyakran olyan információs anyagokat terjesztenek, amelyek alapján a nyilvánosság úgy gondolja, hogy ezek az eszközök mindig biztonságosak és hatékonyak a beltéri levegőszennyezés visszaszorításában. Az egészségügyi szakemberek csaknem egy évszázadon át cáfolták ezeket az állításokat.

Mi az ózon?


Bár több, mint 100 éve használják különféle területeken, máig vannak téveszmék a fogyasztók fejében – alapvetően az esetlegesen megtévesztő gyártói kijelentések miatt. Az ózon szúrós szagú, nagyon mérgező gáz. Az egyik legerősebb oxidálószer. Instabil, közönséges oxigénmolekulára (O2) és egyatomos, rendkívül reagens, úgynevezett naszcensz oxigénre bomlik. Az ózon egy három oxigénatomból álló molekula. Két oxigénatom alkotja az alapvető oxigénmolekulát - az oxigént, amelyet belélegzünk, ami nélkülözhetetlen az élethez. A harmadik oxigénatom leválik az ózonmolekuláról, és kapcsolódik más anyagok molekuláihoz, megváltoztatva ezzel kémiai összetételüket. Ez a más anyagokkal való reakció képessége az oxidáció, amely a gyártók állításainak alapját képezi.

Miért káros az ózon?


Ugyanazok a kémiai tulajdonságok, amelyek lehetővé teszik a nagy koncentrációban jelen lévő ózon szerves és szervetlen anyagokkal való reakcióját, képesek reagálni az emberi testet alkotó szerves anyagokkal, és káros egészségügyi következményeket okozhatnak. Belégzéskor az ózon károsíthatja a tüdőt. Viszonylag alacsony mennyiségek mellkasi fájdalmat, köhögést, légszomjat és torokirritációt okozhatnak. Az ózon súlyosbíthatja a krónikus légúti betegségeket, például az asztmát, és ronthatja a test képességét a légúti fertőzések leküzdésére. A káros hatásokból való kilábalás rövid távú, alacsony ózonszintnek való kitettség után következhet be, de az egészségre gyakorolt hatások károsabbá válhatnak, és a gyógyulás kevésbé biztos magasabb vagy hosszabb expozíció esetén.


 

Az ózonkészülékek gyártói és forgalmazói gyakran félrevezető kifejezéseket használnak az ózon leírására. Az olyan kifejezések, mint az "energiával táplált (boosted) oxigén" vagy a "tiszta levegő" arra utalnak, hogy az ózon egészséges gáz, akár oxigénfajta. Valóságban az ózon nagyon mérgező gáz, amelynek kémiai és toxikológiai tulajdonságai jelentősen eltérnek az oxigéntől.

Ózon gázzal ütközve minden szervetlen vegyület; műanyag, gumi, fém a másodperc tört része alatt oxidálódik, ami az anyag átalakulását jelenti. Az anyag oxidálódik, a fém berozsdásodik, műanyag, gumi kifehéredik, elveszti rugalmas tulajdonságát, elporlad.

Légtisztítóként értékesített ózongenerátorok


Nagy mennyiségű írott anyag található az ózonról és az ózon beltéri használatáról. Ennek nagy része azonban elméleti, tesztek, mérések, megalapozott tudomány nélkül állít vagy von le következtetéseket. Jelen pillanatban csak elenyésző számú, professzionális (2-3 millió forint értékű) berendezést tartalmazó technológia rendelkezik tesztekkel és kapta meg a jóváhagyást, hogy fertőtlenítő eszközként használják szakemberek.

De szükséges a levegő és a felületek egyidejű fertőtlenítése.


Erre a problémára kínál megoldást az Interior Sterilis technológiája, amely az első növényi alapú, nem veszélyes, antibakteriális és vírusellenes kezelő eljárás. Az ultrafinom növényi köd behatol minden területre és (SGS, TÜV, Kermi és CHEMLAB tesztekkel bizonyítottan) elpusztítja a vírusok, baktériumok és gombák 99,99%-át, majd mikroszkopikus réteget képezve minimum 8 héten át megőrzi aktív állapotát a kezelt helyiség felületein.

Tulajdonképpen nem mást kínál az Interior Sterilis, mint egy a felületeken hosszútávon, aktívan megmaradó, fertőtlenítő hatású kezelést.

Ezen egyedülálló tulajdonságának köszönhetően, jelentős szerepet játszik a tovább és keresztfertőződési hullámok kialakulásának megakadályozásában.

Az alkalmazott anyag nem szúrós szagú, sőt kellemes növényi illatot hagy maga után. Használata nem veszélyes, a kezelés alatt nem kell kivinni növényeket, díszállatokat, kis kedvenceket a területről, amely nyugodtan használatba vehető akár 1 perccel a kezelést követően.

 

 

Az eljárás leggyakoribb felhasználási területei; járművek pl. autó, busz, vasúti kocsi, repülőgép stb. továbbá épületek (bármilyen) zárt terei (szintén alkalmazható,) pl. iroda, közösségi helyek, iskolák, óvodák, szállodák, nagylétszámú munkahelyek stb. Különösen ajánlott a gyakran változó utazóközönséggel rendelkező járművek üzemeltetőinek (taxitársaságok, tömegközlekedési vállalatok, autókölcsönzők), illetve turisztikai szolgáltatásokat nyújtók részére (szállodák, panziók, rendezvényházak), de nagyszerűen használható belső tisztítás, takarítás lezárásaként egyaránt.

Érdeklődjön MOST, nézze meg Ön is, hogy mire képes a STERILIS technológia.

forrás:
Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA): https://www.epa.gov/indoor-air-quality-iaq/ozone-generators-are-sold-air-cleaners

Wikipédia: https://hu.wikipedia.org/wiki/ózon

Tovább olvasom

2022-02-14

Tudta, hogy is néz ki egy helyiség fertőtlenítése ózon generátorral?

 

Egy (feltehetően) képzett kezelő egy megbízható gyártótól beszerzett ózongenerátorral, a megfelelő koncentrációt és megfelelő kezelési időt figyelembe véve és betartva, adott zárt teret eláraszt ózon gázzal, majd az előírt behatási idő után, arról is gondoskodnia kell, hogy a kezelést követően a gáz teljes lebomlásáig a területre senki ne léphessen be.

A gáz lebomlása hosszú folyamat, itt lehetőség van – biztonságos körülmények között – szellőztetéssel való mentesítésre. Ha minden szakszerűen történt, a kezelés után az ózon koncentrációja az egészségügyi határérték alatt van.A riasztási küszöbértéket veszélyzóna határként tekintve az ózon megengedett koncentrációja maximum 0,12ppm.A fertőtlenítő kezeléshez előírt minimális koncentráció 2,5ppm.

Egy jó minőségű ózongenerátor az előírt használat mellett ennek a kétszeresét állítja elő. Így a kezelés alatt a területen veszélyes mértékű koncentráció van.

Mi van akkor, ha nem szakszerűen történik mindez?


Akkor kezdődnek a problémák. Nem megfelelő eszközzel vagy körültekintéssel elvégzett eljárás következménye lehet az elvárt hatás hiánya, vagy súlyos légzőszervi irritáció, esetleg gyulladás vagy súlyos maradandó egészség károsodás.

Tudta, hogy hogyan néz ki ez időben?


A táblázatban a kezelés idejét láthatja. Kezelés után kb. 45 percig nem tanácsos belépni a helyiségbe, vagy csak megfelelő védőeszköz használatával, ami ideális esetben egy frisslevegős légzőkészülék Ennek hiányában speciális gázálarc használatával (semmiképpen sem általános célú gázálarc!). Ezt követően szükség van legalább egy óra szellőztetésre, de a helyiség nagyságától függően ez lehet 3-4 óra is.

Terület (m2)   Idő (perc)
0-16 0-30
16-32 30-60
32-48   60-90
48-64 90-120

 

Így megállapíthatjuk, hogy egy 20m2-es iroda vagy szoba előírásnak megfelelő kezelése az elvárt hatás és a kockázatok elkerülése érdekében: 135 percet vesz igénybe. Kettő óra 15 perc!!

Gondoljunk csak egy irodaházra...vagy egy kollégiumra...vagy egy gyárra elgondolkodtató ugye? Mennyi generátor, mennyi idő, mennyi kieső idő, mennyi pénz?

És csak ezután kérdezem meg…


Tudta, hogy Ózon gázzal ütközve minden szerves és szervetlen vegyület, fém, folyadék, a másodperc tört része alatt oxidálódik – ami szilárd vagy folyékony anyagok esetén az anyag átalakulását jelenti, élő organizmusok esetén a sejtfal megbontásával a sejt elpusztulását okozza.

 

 

Nézzük meg saját szemünkkel, hogy milyen oxidációt, roncsolást okoz az ózon a gumifelületeken:

 

 

És most következik a legfontosabb kérdés.


Amennyiben Ön cégvezető, vállalkozó, vagy akár magánszemély, és aggódik a fertőzéses betegségek miatt… Szeretné környezetét folyamatosan kórokozómentesen tartani, szeretne megfelelni a higiénés elvárásoknak, de még nem találta meg a megfelelő megoldást? Az egyik veszélyes, a másik nem elég hatékony, a harmadik veszélyes is és csak pillanatnyi hatású, mint a hypó, a negyedik használata túl bonyolult, vagy túl drága...

Mi segítünk Önnek.


Tudta, hogy létezik ma már egy olyan megoldás, amely az egyszerű, pillanatnyi fertőtlenítésen túl, hosszantartó hatást ér el, így elég három havonta fertőtleníteni az épületeket? Tudta, hogy ez az eljárás ráadásul teljesen környezetbarát, emberre, állatra, környezetre gyakorolt káros, vagy irritáló hatása nincs?
Tudta, hogy a teljes légtér, minden levegővel érintkező felület, klíma és szellőzőrendszer fertőtlenítésére alkalmas?

Tudta, hogy ezt SGS-TÜV-KERMI laborok igazolják? Tudta, hogy ezzel az eljárással 1000m2 kezelése nem több mint 90 perc?

És tudta, hogy a világ első 100%-ban növényi alapú antibakteriális és vírus ellenes kezelő rendszere, már Önnek is elérhető?
Sterilis technológia STERILIS.HU

Tovább olvasom

2022-02-14

Miért nőtt a várható élettartam 40-ről közel 80 évre néhány évszázad alatt?

 

A születéskor várható élettartam változása Magyarországon 1900 és 2009 között

 

 

Pár évszázada még milliók életét követelő betegségekkel szembesültek az emberek, melyek nagy részétvissza tudtuk szorítani, esetleg végképp el tudtuk törölni a Föld színéről. Ez az eredmény nem csak az orvostudománynak köszönhető, hanem egy nagyon egyszerű dolognak, a higiéniai szokások folyamatos fejlődésének, annak, hogy a „tiszta” és a „fertőtlenített” fogalmak rendre újraértékelődtek az évek során.

 


A fejlett országokban éppen a megfelelő higiéniai intézkedésekkel sikerült gyakorlatilag eltüntetni sok olyan fertőző betegséget, amelyek a harmadik világban, főleg Afrikában ma is komoly problémát jelentenek.

De nincs könnyű dolga annak, aki újítani akar; gondoljunk csak a ma már hétköznapi szappanra.


A mi fürdőszobai kellékünkhöz hasonló szappant 385 körül a gallok és a germánok készítettek először, igaz ugyan, hogy eredendően a hajuk szőkítésére használták.

 


Több mint ezer évnek kellett eltelnie mígnem 1399-ben Angliában IV. Henrik Fürdési Rendeletben utasította nemeseit, hogy lovagi életük során legalább egyszer vízzel teli kádba merüljenek el.


A kemény toalettszappant az arabok találták fel, olívaolajból és a fahamu lúgjából készítették. Illatosították is, de ezt az import luxuscikket csak a jómódú emberek tudták megvásárolni. Anglia és Franciaország felismerte a szappan jövedelmezőségét, s amint egyre népszerűbb lett, erősen meg is adóztatta. Ezzel azonban lehetetlenné tette, hogy a gazdagokon és nemeseken kívül más is hozzájusson. A köznép legfeljebb fahamuval távolította el a piszkot testéről és ruhájáról.


Az 1800-as évekre tehető a szappan vegyi úton történő előállítása és így, több mint 1400 évvel első használatát követően, elérhetővé vált mindenki számára.


Aztán jött a következő lépés.


Semmelweis Ignác 1847-ben felfigyelt rá, hogy az egyik klinikán a szülő anyák halálozási rátája sokkal magasabb, mint a többi intézményben. Szemet szúrt neki, hogy ezen a klinikán az orvosok és az orvostanhallgatók boncolás után közvetlenül a szülészetre mennek. Rájött, hogy a szappanos kézmosás valószínűleg nem elegendő a kéz megfelelő fertőtlenítésére. Elrendelte, hogy az orvosok minden vizsgálat előtt klórmész-oldatos kézmosással fertőtlenítsék kezüket. Az eredmények őt igazolták, az anyák halálozási aránya 18%-ról 2%- ra csökkent, ennek ellenére kollégái heves felháborodással reagáltak Semmelweis „vádjára”, miszerint ők fertőzték meg az anyákat.


Semmelweis életében sosem kapta meg az őt megillető elismerést felfedezéséért, sőt, ellenségei elmegyógyintézetbe záratták, ahol ápolói súlyosan bántalmazták, és valószínűleg ennek következtében két hét után meghalt.
Nevét ma több kórház és más egészségügyi intézmény viseli, illetve számos szobra áll világszerte.


A francia Louis Pasteur az erjedés és a bomlás folyamatának vizsgálata során felfedezte, hogy a rothadási folyamatokat a levegőben terjengő mikroorganizmusok okozzák, vagyis a szabad szemmel nem látható baktériumok között akadnak olyanok, amelyek ártalmasak az emberi szervezetre. Munkásságát ezután annak szentelte, hogy minél többet azonosítson e kórokozók közül.

 


Ezt követően fejlesztette ki és teremtette meg a ma is alkalmazott pasztörizálás, sterilizáció és fertőtlenítés alapjait.


A kézfertőtlenítés fontossága ma már mindenki számára egyértelmű.


A testi higiénia egyidős az emberrel, folyamatosan fejlődik, befolyásolhatják vallási előírások, közösségi szokások, vagy akár a mindenkori divatirányzatok is.


A környezeti higiénia szintén óriási fejlődésen ment keresztül. Gondoljunk csak a hosszú átmenetre a kezdetektől a fürdőszobák, wc-k, szennyvízhálózatok kialakulásáig. A wc papír, a papír zsebkendő használatára. És még hosszan sorolhatnák. Hogyan jutottunk el addig, hogy a kézmosás nem elég, hogy oda kell figyelnünk az egészséges kórokozó mentes környezet kialakítására is.


Louis Pasteurfelfedezte, hogy a levegőben terjengő mikroorganizmusok között nagyon sok káros az emberi szervezetre és ezek ellen védekezni kell. Így életét ennek szentelve, lefektette a fertőtlenítés és sterilizálás alapjait.


Hogyan is jutnak be ezek a kórokozók az emberi szervezetbe?


Levegőből belégzéssel, a felületekről pedig érintéssel terjednek ésjellemzően nyálkahártyán keresztül jutnak be a szervezetbe.


A 21. szádban már számtalan módszer és fertőtlenítőszer áll rendelkezésünkre.Többségük hatásosságához nem fér kétség, de nagymennyiségű vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek agresszív, nemegyszer mérgező mivoltuk miatt károsak a használónak és jelentős ökológiai terhet jelentenek. De ezek mellett sem lehetünk 100%-ig nyugodtak, hiszen újabb és újabb kórokozók jelennek meg és okoznak súlyos,esetenként ismeretlen betegségeket. Ezért a laboratóriumokban folyamatosan dolgoznak és keresik a hatékonyabb, jobb, egyszerűbben alkalmazható, ugyanakkor az emberi szervezet-, és környezetkímélő, tartós megoldásokat.


Egy ilyen kutatás-fejlesztés eredményképpen 10 éve fejlesztették ki a technológiát, amit az Interior Sterilis Kft alkalmaz, amely jelenleg a világ első 100%-ban természetes alapú, felületeken hosszútávon megmaradó és hatását egyedülálló módon minimum 8 hétig kifejtő fertőtlenítő rendszere.


Nem kell elteljen ezer év, hiszen számos országhoz hasonlóan Magyarországon is elérhető már mindenhol.


Érdeklődjön MOST!

Tovább olvasom

2022-01-01

Kórokozók nélkül az óvodákban, bölcsődékben

 

Nincs olyan kisgyermek, aki ne kóstolná meg az óvodában a játékokat vagy ne tenné le a kezeit a padlóra, amit aztán a következő percben lelkesen a szájába dug. Otthon is nehéz ezt megelőzni, sőt, azért valljuk be, a legtöbb szülő képtelen folyamatosan azt figyelni, mikor ér a gyermek keze a szájához. Óvodai viszonylatban pedig kivitelezhetetlen minden gyerkőc mellett ott állni.

Van megoldás?


Természetesen van! A megfelelő felületvédelem, melyet elsősorban olyan környezetbarát szerrel kell végezni, ami nem jelent veszélyt a kisgyermekekre. S mivel lehetetlen egy óvodában folyamatosan tisztítani a játékokat, felületeket, jó, ha tudjuk a megoldást. Az Interior Sterilis környezetbarát, 100% gyógynövény alapú technológiája minden fent írt problémát semlegesít. A melegködös eljárás nem jelent veszélyt emberre, állatra és növényre sem, így a csoportszoba legszebb korallvirága sem sínyli meg a fertőtlenítést.

 

 

A hosszú hatóidőnek köszönhetően a kezelést elég 8 hetente megismételni. Ezzel a módszerrel az óvodák és bölcsődék belső terei folyamatos, kórokozómentes környezetet biztosítanak a gyermekek és dolgozók részére. A melegködös eljárással minden, levegővel érintkező felületre eljut a fertőtlenítőszer, így nem maradnak eldugott sarkok, zugok, ahol a kórokozók ismét megtelepedhetnének.

Az udvaron is biztonságosan


Nemcsak a belső terekben jelent biztonságos védelmet az Interior Sterilis technológiával való kezelés, hanem az óvodák és bölcsődék játszótereinek játékaira is. A tartós védelemmel bíró felületkezelés során a mászókák, csúszdák, hinták kapaszkodói is fertőtleníthetők, ezáltal csökkentve minimálisra a betegségek hazahurcolását. A felületen megtapadó és molekuláris szinten beépülő szer nem távolítható el hagyományos eszközökkel, nem letörölhető. A titán-dioxid-ot, mint katalizátort felhasználva a fény segítségével éri el a kívánt védőhatást. A levegőben lévő vízmolekulákat H2-re és nanszcens oxigénre bontják, ami azonnal kilyukasztja az oda kerülő kórokozók burkát.

 

 

Ez a módszer már 1 évre nyújt teljes biztonságot és felületvédelmet a gyermekek és óvodai, bölcsődei dolgozók számára.


Gondolj időben a megfelelő fertőtlenítésre, hogy az évet már egy biztonságos környezetben kezdhesse meg a közösség. A biztos felületvédelem a legjobb megelőzése a kórokozók terjedésének!


Egyedülálló technológiánknak köszönhetően mi csak a kórokozók számára jelentünk veszélyt!

Weboldalunkon minden további információt megtalálsz az Interior Sterilisről, ha pedig kérdésed marad, kollégáink készséggel állnak szíves rendelkezedre.


STERILIS.HU

Tovább olvasom

2021-08-25

Környezetbarát fertőtlenítés az iskolákban, gyermekeink védelméért

 

Az oktatási intézményekben mindig zajlik az élet. Gyerekek jönnek-mennek a folyosókon, az aulában tízóraiznak, öltözőkben cserélik át a ruhájukat és mindig van valami, ami leesik és fel kell venni a földről. Már egy hónap sincs az évkezdésig, a finishben vagyunk.

Takarítók a kórokozók ellen, hatásos?


Aki megfordult már iskolában, biztos emlékszik a folyosó látképéhez hozzátartozó Marika nénire, aki szorgalmasan tolja maga előtt a takarító kocsit és rögtön ott terem, ha kiömlött valami. Ő felelős a mosdók tisztaságáért is. Marika néniből sajnos sosincs elég. Ahogy vegyszerből sem, hiszen egy többszáz fős intézményt képtelenség kórokozómentesen tartani.


Az Interior Sterilis technológia nem Marika nénit cseréli le, hiszen felseperni nem tud. Azonban minden levegővel érintkező felületet, tehát gyakorlatilag az összes problémás részt maximális hatékonysággal fertőtleníti. Teszi mindezt olyan környezetbarát és vegyszermentes módon, hogy az intézmény életének egy percre sem kell megállnia, mégis elpusztulnak a gombák, atkák, vírusok és baktériumok. Azonban, ha augusztusban gondoskodik a megfelelő fertőtlenítésről, az iskola kapuinak kinyitása már biztonságos keretek között zajlik!

 

 

Felületvédelemmel nincsenek holtterek, rejtett zugok


Semmi varázslat nincs a dologban. Olyan egyedülálló fejlesztésű növényi szerrel dolgozunk, mely minden levegővel érintkező felületre mikroszkopikus védőréteget von. Ez technológiától függően minimum 8 hét, vagy akár 12 hónap védelemmel látja el a kezelt területeket.


Így nincsenek holtterek, a teljes belső tér – osztálytermek, irodák, raktárak, szertárok, mosdók – felületvédelme megoldott minimum 2 hónapra.


Az iskolák fertőtlenítése sosem volt ennyire egyszerű és hatékony, s ahol többszáz ember tölti napjait, kifejezetten szükséges a megfelelő kórokozómentesítés, felületvédelem. Időhatékony, hosszútávú megoldást nyújtunk!


Weboldalunkon minden szükséges információ megtalálható, de kollégáink készséggel állnak mindenki rendelkezésére. Válaszd az Interior Sterilis környezetbarát, 100% gyógynövény alapú, emberre, állatra és növényekre is ártalmatlan technológiáját.


STERILIS.HU

Tovább olvasom

2021-08-18

Legionella ellen, azaz biztonságban a klímaberendezésekkel

 

Lassan nincs olyan iroda és háztartás, ahol ne lenne legalább egy klímaberendezés. Nem beszélve a gépjárművek beépített légkondicionálóiról. Amellett, hogy a melegben hűsít és segít elviselhetőbbé tenni a nyári forróságot, a megfelelő sterilizálásra erős hangsúlyt kell fektetni a benne megtelepedő kórokozók miatt.

A legionella veszélye


Ez egy vízszerető baktérium, megtalálható a hűtőberendezésekben, szökőkutakban, kerti csapban és a klímaberendezésekben is. Belélegezve rendkívül veszélyes, hiszen, ha a tüdőbe jut, atípusos tüdőgyulladást okozhat. A legionella baktériumok természetes vizekben és nedves környezetben kis számban bárhol megtalálhatóak. Veszélyt abban az esetben jelentenek, ha a legionellát tartalmazó vizet apró cseppek formájában belélegezzük. A legionárius betegség egy súlyos lefolyású tüdőgyulladás, amelyet a legionella baktérium okoz. A betegek körülbelül 5-10%-a meghal. Ezért is érdemes kiirtani magát a kórokozót, ami a nulladik lépés a megelőzésben.

 

 

A legionárius betegség elleni védekezés


A klímaberendezések rendszeres és szakszerű fertőtlenítésével megelőzhető, hogy a benne megtelepedő kórokozók bejussanak a levegőbe, ezzel egészségkárosodást okozva a helyiségben megforduló emberekben. Itt nem elég a hagyományos módszer, olyan technológia szükséges, mely biztos védelmet nyújt és hatása hosszútávú. Az Interior Sterilis olyan gyógynövény alapú, környezetbarát fertőtlenítő technológia, mely elpusztítja a klímaberendezésben megtelepedő kórokozókat. Jellegéből adódóan nem jelent veszélyt az élőlényekre, így a kezelt helyiség szinte azonnal újra használatba vehető. A meleg ködös eljárás a legrejtettebb zugokba is eljut, azaz minden levegővel érintkező felületre. Minimum 8 hét védelmet jelent, tehát a kezelés megismétlését elég minimum 2 havonta elvégezni. Mindössze ennyi a teendőd ahhoz, hogy a klímaberendezés kellemes, hűsítő élményt nyújtson a kórokozók által előidézett betegségek helyett.

Fertőtleníts a megfelelő technológiával


A legionella komoly veszélyt jelent minden olyan helyen, ahol klímát használnak, de a megelőzéssel megakadályozható a levegőbe jutása. A klímaberendezések folyamatos ellenőrzése rendkívül fontos, mert azok komoly járványokat okozhatnak. 1976-ban, egy veterán legionárius gyűlésen 182 ember betegedett meg, 29-en meghaltak, mert a szállodai légkondicionáló párásítójában megtelepedett a legionella baktérium. (forrás: https://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/11583/legionellozis) Mennyivel egyszerűbb és kényelmesebb megelőzni a betegség kialakulását, minthogy bárki hosszas kórházi kezelésre szoruljon egy kivédhető betegség miatt.

 

 

A kezelést követően -SGS-TÜV-Kermi laborok által igazoltan-, minimum 8 hétig aktív védőréteget képez minden levegővel érintkező felületen, védelmet biztosít a kórokozók ellen, köztük a humán koronavírus és a legionella ellen is.

Ha a Sterilis fertőtlenítést választod, biztos lehetsz abban, hogy még a légkondicionálód mélyén elrejtőzött kórokozókkal is elbánunk.  Az Interior Sterilis® Technológia alkalmas minden zárt tér légterének, minden levegővel érintkező felületének, klíma és szellőző rendszerének fertőtlenítésére. Ebben a facebook bejegyzésben bővebben is olvashatsz arról, mire ügyelj, ha klímával hűtesz. Gondoskodj a légkondicionáló megfelelő fertőtlenítéséről!

 

Válaszd Te is az Interior Sterilist! https://sterilis.hu/

 

Tovább olvasom

2021-08-10

Melyik a legjobb fertőtlenítési módszer? Fertőtlenítési módszerek összehasonlítása a legegyszerűbben.

 

Az elmúlt másfél évben különösen nagy hangsúlyt kapott a fertőtlenítés. Az emberek egy része továbbra is retteg, sokan pedig már menekülnének, ha meghallják ezt a szót. Pedig a megfelelő higiénia, környezetünk tisztán, kórokozómentesen tartása nem újkeletű. Gondolj csak bele például, amikor egy kisbaba megszületik, az egész lakást puccba vágod. Óvod, véded, nehogy valamit elkapjon.

ÉS EZ ITT A LÉNYEG!


Amire igazán szükség van, az nem a pillanatnyi steril állapot, hanem egy olyan környezet megteremtése, ahol nem kell attól tartanunk, hogy ki mit hoz magával, mit fog meg, majd utána a kilincset, berendezési tárgyakat megérintve mit kapunk el mi. Ugyan olyan fontos a felületek védettsége otthon, a járműveken, mint az intézményekben, vagy a munkahelyünkön. Létezik megoldás? Biztonságban érezhetjük magunkat anélkül, hogy minden pillanatban attól kéne rettegnünk, hogy hol kerül porszem a gépezetbe?

Nézzük meg, a lehetőségeket!


Az alábbi adatokat egy nagyjából 60m2 -es helyiség fertőtlenítésekor kapjuk.

1. Ózongenerátor

 

Ózonnal egy 60m2-es iroda vagy szoba előírásnak megfelelő kezelése az elvárt hatás és a kockázatok elkerülése érdekében: 120-150 percet vesz igénybe. A fertőtlenítő kezeléssel és szellőztetéssel ez akár 2-2,5 óra is lehet. Gondoljunk itt egy irodaházra, vagy egy több ezer m2-es csarnokra, nem túl rugalmas megoldás. Hatása a következő érintésig, vagy egy esetleges cseppfertőzésig tart.

Mint mindannyian jól tudjuk az ózon mérgező. A nem megfelelő eszközzel vagy körültekintéssel elvégzett eljárás következménye lehet az elvárt hatás hiánya, vagy súlyos légzőszervi irritáció, esetleg gyulladás, vagy súlyos maradandó egészségkárosodás. Ózon gázzal ütközve minden szerves és szervetlen vegyület, fém, folyadék, a másodperc tört része alatt oxidálódik, ami szilárd vagy folyékony anyagok esetén az anyag átalakulását jelenti.

 

Élő organizmusok esetén a sejtfal megbontásával a sejt elpusztulását okozza. Műanyagokat, faburkolatokat és ezek felületét öregítheti, szobanövényekben károsodást okoz, kellemetlen szagot hagy. Fertőtleníthető vele a légtér és a berendezési tárgyak, zárt beltéren.

2. UV-C lámpa

 

A fertőtlenítés 60-90 percet vesz igénybe, germicid-lámpás fertőtlenítés kizárólag csak üres helyiségekben történhet, állatok, személyek nem tartózkodhatnak. Olyan berendezések alkalmazhatóak, melyek esetében rendelkezésre állnak a készülék hatásosságát bizonyító, független laboratórium által kiállított dokumentumok.

Mindig be kell tartani a behatási időt, mert ha rövidebb ideig alkalmazzuk akkor a fertőtlenítő hatás nem lesz eredményes.
Azok az UV-C lámpák, amelyek 253,7 nanométer feletti hullámhosszúságú sugarakat bocsájtanak ki, nem termelnek még nagyobb dózisú ózont. Viszont nagyon fontos ennél az eljárásnál is, hogy az ÓZON és ennek reakciótermékei károsak a szervezetünkre és az élővilágra.

 

A fertőtlenítés után egy azonnali intenzív szellőztetés szükséges ahhoz, hogy ezek a mérgező anyagok ne maradjanak a légtérben. Sajnos az árnyékban maradt felületeken előfordulhatnak még baktériumok és kórokozók, továbbá a fertőtlenítő hatás kifejezetten csak a következő érintésig véd, az utána bekerülő kórokozókat már nem pusztítja el. Ajánlott a leggyakrabban érintett felületeken alkalmazni, méghozzá az engedélyezett baktericid, fungicid, virucid hatású felületfertőtlenítő anyagokkal.

3. Nanotechnológiás fertőtlenítés

 

A fertőtlenítés körülbelül 15 percet vesz igénybe, a helyiséget szinte azonnal birtokba vehetjük a kezelés után, majd 7-10 napon keresztül teljes védettséget biztosít. Nanotechnológiás fertőtlenítés ultrahangos hidegködös anyagfelhordással történik. Környezetbarát, a berendezési tárgyakra ártalmatlan, cseppmentes és kellemes illatú. A hagyományos tisztítószerekkel ellentétben nem tartalmaz egyéb maró hatású klóros vegyületeket, ezért nem roncsolja a tisztítandó felületet, fertőtleníthető vele a légtér és kültér is egyaránt.

A felületre történő felvitel után a benne lévő hidrogén-peroxidból aktív oxigén szabadul fel, amely hatékonyan kezdi ölni a baktériumokat. Viszont a hidrogén-peroxid gőze irritálja a szemet és az orrot, nagy mennyiségben robbanásveszélyes, hőfejlődésre igen hamar lebomlik.

 

Ruhán vagy egyéb gyúlékony szerves anyagon megszáradva tüzet okozhat, ezért csak a megfelelő eljárással lehet biztonságosan elvégezni a fertőtlenítést.

4. Hypós fertőtlenítés

A fertőtlenítés körülbelül 60 percet vesz igénybe, a helyiséget száradás után birtokba vehetjük. Hatása a következő érintésig, vagy egy esetleges cseppfertőzésig tart. Bútorokon, elektromos eszközökön maró hatású sérülést okozhat, igen kellemetlen szagú, és ezek felületét öregítheti, szobanövényekben és az élővilágban kárt okoz. Fertőtleníthetjük vele a berendezési tárgyakat, kültéren és beltéren egyaránt.

A hypós fertőtlenítési forma igencsak elavult és roppantul egészségtelen.

 

Létezik más, hosszabb távú megoldás?


IGEN LÉTEZIK. Az Interior Sterilisnél 3 féle környezetbarát fertőtlenítési technológia közül választhatunk.


Közös jellemzőjük a természetes 100%-ban gyógynövény alapú antibakteriális és vírus ellenes hatóanyag, és a hosszú távú minimum 8 hétig, de akár 12 hónapig is tart.

1.Meleg ködös technológia


A speciális receptúrájú fertőtlenítő anyagot, a nagy teljesítményű gépek meleg ködös technológiával juttatják a légtérbe. A berendezés a növényi oldatot ultra finom köddé porlasztja, amely több száz millió mikroszkopikus "nano méretű" cseppet tartalmaz, melyek képesek eljutni mindenhová az adott térben.

A hatóanyag a kezelést követően aktív védőréteget képez a felületeken. A védőréteg minimum 8 hétig távol tartja az újonnan bekerült kórokozókat, így nem csak a fertőtlenítés pillanatában, hanem a későbbiek során -tüsszentéssel, érintéssel, ruházaton -bekerülő kórokozók sem tudnak megtelepedni, így fennmarad a steril állapot. Alkalmas minden zárt tér légterének, minden levegővel érintkező felületének, klíma és szellőző rendszerének fertőtlenítésére.

 

ÁRAJÁNLAT KÉRÉSÉHEZ KATTINTS IDE

2. Egy év védelem- Felületek tartós védelemmel való ellátása


A bevonatrendszert egyaránt alkalmazhatjuk zárt, és nyílt téren is, olyan kritikus pontokon, melyek folyamatos fertőtlenítése egyéb technológiával megoldhatatlan (fogantyúk, érintőképernyők, asztalok, székek, járművek ülései, kapaszkodói, benzinkút töltőpisztolyai, bankautomaták, kórházi berendezések, játszóterek, stb). A hatóanyagot manuálisan speciális kézi eszközök segítségével visszük fel a felületekre. A titán-dioxid-ot, mint katalizátort felhasználva a fény segítségével éri el a kívánt védőhatást. Fény hatására a titán-dioxid szemcsék gerjesztett állapotba kerülnek, a levegőben lévő vízmolekulákat bontják H2-ra és nanszcens oxigénre, ami azonnal kilyukasztja az oda kerülő kórokozók burkát.

 

Az alkalmazott felületeken a laboreredmények szerint közel 100%-al, a gyakorlatban is több mint 90%-al csökken a baktériumtörzsek és vírusok jelenléte, elpusztulnak a gombák, penészgombák és azok spórái is. 1 évig tartós hatást biztosít, csak mechanikailag (roncsolás) távolítható el a kezelt felületről. Olyan mikro-környezetet teremt a kezelt felületen, amely gátolja a biofilmképződést, ezáltal a baktériumok, vírusok és gombák nem képesek megtelepedni és szaporodni. A bevonatrendszer egy egyedülálló fejlesztésnek köszönhetően molekuláris szinten épül be a felületekbe, ezáltal akár egy éven keresztül hatékony védőréteget képez.. A bevonat 10 000 dörzsölés (tisztítószerekkel, kézmosásra használt készítményekkel vagy mosogatószerekkel) és 1000 dörzsölés (propanol alapú pl. 70% alkoholtartalmú kézfertőtlenítőkkel) után is erős maradt.

 

ÁRAJÁNLAT KÉRÉSÉHEZ KATTINTS IDE

 

3. Fertőtlenítő Kapu


A fertőtlenítő kapu automatikusan érzékeli a belépőt, párát bocsájt ki, majd fényjelzéssel ad jelet a kapu elhagyására. Alkalmazásával az emberi szervezetre és a környezetre gyakorolt káros hatás nélkül biztosíthatjuk a folyamatos, hatékony védelmet a kívülről testen, ruházaton, poggyászon stb. behozott kórokozók ellen.

A kibocsájtott fertőtlenítőszer teljes mértékben természetes anyagokból készült, virucid-baktericid hatása 100%-ig környezetbarát.

 

ÁRAJÁNLAT KÉRÉSÉHEZ KATTINTS IDE

 

Tovább olvasom

2021-07-26

Környezetbarát fertőtlenítés, vírusok és baktériumok elleni védelem

 

A fertőtlenítés és fogalma


Mi is az a fertőtlenítés, és mi a célja? Fertőtlenítésnek nevezünk minden olyan eljárást, amely a külső környezetbe kikerült kórozók elpusztítására, fertőzőképességük megszüntetésére, inaktiválására irányul.

A legtöbb módszer, mellyel megszabadulhatunk a baktériumoktól, a környezetre nézve sem kíméletes. Drasztikus hatású, toxikus anyagokat tartalmaznak, s bár elpusztítják a kórokozókat, a növényekre, állatokra, emberre nézve veszélyesek.

 

 

Hatékony védelem a kórokozók ellen


Moss kezet sűrűn és alaposan!
Ne nyúlkálj az arcodhoz, szemedhez, csak tiszta kézzel!
Készpénz helyett használj bankkártyát, ahol lehetséges!
Tüsszentéskor használj zsebkendőt, fertőtlenítsd a kezed!
Ez csak pár egyszerű szabály, de már többet tettünk egészségünk védelmében. A tisztítás és fertőtlenítés azonban a minket körülvevő környezetünkben is végtelenül fontos. Ezért jó, ha tisztán tartjuk a mikrokörnyezetünket is.

A járványügyi intézkedések lazításának köszönhetően mára sokkal szabadabban mozoghatunk, azonban nem árt betartani azokat a szabályokat, melyek az utóbbi időben mindennapjaink részévé váltak. A fertőtlenítés célja egy olyan biztonságos környezet megteremtése, ahol nem kell megbetegedéstől tartani, azaz a betegségekért felelős kórokozók elpusztítása megtörtént.

Építsük be mindennapjainkba ezeket az új szokásokat, azaz figyeljünk oda arra, hogy a minimálisra csökkentsük a fertőzések veszélyét. Ne fogdossuk össze a boltban az árut, amit megfogtunk, azt vásároljuk is meg. Bevásárlókocsi és kosár használata után éljünk a boltban kihelyezett vagy saját részre használt kézfertőtlenítővel. Orrfújás után – ez főleg most, a pollenszezonban többeket is érint – zsebkendő használata után alaposan mossunk kezet. Ne álljunk túl közel másokhoz, sem várakozás közben, sem beszélgetéskor. Ez nem csak most, a járványvédelmi intézkedések során fontosak, hanem a mindennapi életünk során is.

 

 

Kíméld a környezetet, fertőtleníts okosan


Mint feljebb írtam, a legtöbb fertőtlenítő módszer drasztikus és toxikus. Azonban szerencsére ma már számos környezetbarát termék és technológia áll a rendelkezésünkre, hogy zöldek maradhassunk a tisztítás és fertőtlenítés során is. A maró hatású anyagok nemcsak az otthonunk berendezéseinek felületeit roncsolhatják, hanem egészségünkre is ártalmasak. Nem beszélve arról, mit okoznak, ha bekerülnek a földbe.

Az INTERIOR STERILIS technológiája éppen erre jelent megoldást. Meleg ködös technológiával juttatjuk az egyedi receptúrájú fertőtlenítőszert a levegőbe, mely ártalmatlan a növényekre, állatokra és emberre is. A fertőtlenítő nanorészecskékké porladva jut el a legeldugottabb zugokba is, és minimum 8 hét aktív védelmet nyújt a kórokozók ellen.

 

 

Többféle technológiánknak köszönhetően – fertőtlenítő párakapu, melegködös technológia, tartós felületkezelés – vállalkozások és magánemberek számára is tudunk biztonságos megoldást nyújtani, ráadásul ehhez nincs szükség semmiféle előkészületre. Azaz, nincs szükség a helyiség kipakolására, letakarására, hiszen az Interior Sterilis csapata toxikusanyag mentes, gyógynövény alapú, természetes összetevőkkel dolgozik. Elkötelezetten óvjuk környezetünket, emellett célunk a hatékony és hosszútávú fertőtlenítés is. Szerencsére egyik nem zárja ki a másikat, bizonyíték erre munkánk, illetve elégedett megrendelőink visszajelzései is. Az pedig, hogy a mindennapos vegyszeres takarítást erre a technológiára cserélték, nemcsak sok bosszúságtól kímélte meg őket, hanem időt és pénzt takarítottak meg.

Keresd a toxikusanyag mentes, gyógynövény alapú megoldásokat, melyekkel hatékonyan, ám mégis a környezetet kímélve érheted el a kívánt a hatást.

Felhasznált irodalom: REGI.TANKONYVTAR.HU

Kapcsolódó linkek:
Járványügyi intézkedések
Toxikusanyag mentes, gyógynövény alapú
Interior Sterilis technológiája

Tovább olvasom

2021-06-08

Üres székek, irodák, munkahelyek.

 

Üres székek, irodák, munkahelyek. Mi lesz Ha véget ér a HOME OFFICE időszak? Hogyan indítsuk újra vállalkozásunkat, boltunkat, üzlethelyiségünket higiénikusan megfelelő biztonsággal?

A fokozatos újraindulás mellett mindenkinek gondoskodnia kell a megtelepedő baktériumok és vírusokkal szemben, legyen az érinthető felületen vagy a légtérben. Ennek a legmegfelelőbb formája a megelőzés, melynek rendkívül sok formája létezik a mindennapokban. Lehetőség szerint mindenki a leghatékonyabb és a leghosszabb időtartalmú fertőtlenítési módszert keresi. Amellett, hogy eredményes legyen a fertőtlenítés nem utolsó szempont az eljárás módszere és a minősége, ill. az eljárásának a mérgezettségi szintje. Találtunk egy olyan fertőtlenítési technológiát, ami eddig a legkörnyezetkímélőbb megoldást jelenthet mindenki számára.

Egy olyan megoldást, ami vegyszer, toxikus anyag használata nélkül öli meg a Vírusokat és baktériumokat köztük a humán koronavírust is, másodperceken vagy perceken belül. Ártalmatlan TÁRGYAKRA, EMBEREKRE, ÁLLATOKRA, NÖVÉNYEKRE. Cseppmentes és rendkívül kellemes illatú. A jelenlegi legmegfelelőbb technológia a piacon az Interior Sterilis Kft nyújtotta, minimum nyolc hét aktív védelmet biztosító, gyakorlatilag teljesen környezetbarát megoldás.

A technológiának köszönhetően egyszerűen, és rendkívül hatékonyan tudják biztosítani a maximális higiéniai biztonságot járművek, ipari csarnokok, MUNKAHELYEK, bevásárlóközpontok és sportlétesítmények részére egyaránt! Technológiájuk az ózonos fertőtlenítéssel ellentétben nem oxidálja az elektromos vezetékeket, nem old ki káros gázokat a műanyagokból, emberre, környezetre gyakorolt káros hatása nincs.

Nagy teljesítményű gépeikkel, meleg ködös technológiával speciális receptúrájú fertőtlenítő anyagot, nano méretű részecskékké porlasztva juttatják a légtérbe, amelyek így maximális hatékonysággal jutnak el néhány óra alatt a legeldugottabb helyekre is az adott térben. Minden esetben ajánljuk a munkaadóknak / munkavállalóknak a vállalkozásuk újra indítása előtt, hogy használják ezt a környezettudatos megoldást annak érdekében, hogy a fertőzéses megbetegedések a lehető legkisebb mértékre csökkenjenek ill. az is fontos, hogy ne legyen visszaeső tömeges megbetegedés, elkerülve ezzel a munkahelyek újbóli bezárását.

Ügyeljünk a jövőben munkahelyünk higiéniai biztonságára, ezzel a technológiával maximálisan védetten dolgozhatunk saját környezetünkben. https://sterilis.hu/

 

Tovább olvasom

2021-01-02

A tisztaság ereje

 

Képzeld el, hogy munkából hazaérkezve előveszed a táskádból a kulcsot, a zárba illeszted, elfordítod. Zár kattan, kilincset lenyomod, s benyitsz az otthonodba. Az első, amit megérzel, az a finom friss illat. A tisztaságé. Belépsz, becsukod az ajtót magad mögött, és megszabadulva a cipőtől, kabáttól, beleveted magad a kedvenc foteledbe.

Most képzeld el, hogy munkából hazaérkezve előveszed a táskádból a kulcsot, a zárba illeszted, elfordítod. Zár kattan, kilincset lenyomod, s benyitsz az otthonodba. Az első, amit megérzel, hogy sürgősen szellőztetned kell mert a mennyezet sarkában megindult penészgombák külön életre keltek, s megint enyhén dohos szag terjeng a lakásban.

Te melyik otthonba nyitnál be legszívesebben? Én az elsőbe, s szerintem nincs olyan mazochista ember, aki az utóbbit választaná.

Kórokozók a házban


Otthonunk tisztasága nem csak attól függ, mennyit takarítunk. Például a penészgomba bizony szívesen telepedig meg a párás szobákban, ezért, ha nincs lehetőséged a szabad levegőn teregetni vagy nincs szárítógéped, érdemes sűrűn szellőztetni. Párásodást okozhat minden olyan tevékenység, amely gőzzel jár. Forróvizes tusolás, főzés, de még a vasalás is.

Szerencsére ma már szinte divattá vált a környezetbarát, természetes tisztítószerek használata, így akár egy penészes falat is kezelhetünk a lakókra nézve ártalmatlan módon. De nem csak a boltok polcai roskadoznak a különféle fertőtlenítőszerektől, az interneten is számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, ha otthonunk tisztaságához keresünk segítséget, hatékony megoldást. Elég, ha csak a már majdnem minden háztartáshoz tartozó klímaberendezéseket nézzük. Évente minimum egyszer érdemes kitisztíttatni, hiszen a benne megragadt gombák, atkák, baktériumok az első használattal bizony a szoba levegőjébe röppennek, onnan pedig már egyenes úton kerülnek belélegzésre.

Van megoldás

 

Apropó, levegő. Tudtátok, hogy ahol többen élnek együtt, mennyi, de mennyi kórokozó kerül a levegőbe akár egyetlen köhintéssel vagy tüsszentéssel? A jelenlegi pandémiás időszakban erre még fokozottabban érdemes ügyelni. Nagy divattá vált az ózonos fertőtlenítés, ami ugyan jól hangzik a laikusok számára, de érdemes tudni róla, hogy mindössze a legközelebbi érintésig, cseppfertőzésig véd. Tehát megrendeljük a szolgáltatást, kijön a jóvágású úriember vagy széphölgy, aki 1-2 órahosszát tölt a fertőtlenítéssel. Jó esetben senki nem köhint a szolgáltatás kifizetéséig. Ajtó csukódik, gyerek tüsszent egyet, és ennyi volt. Megérte? Szerintem egyáltalán nem.

Ha igazán hatásos, környezetbarát és tartós megoldást keresel, a Sterilis® technológiát válaszd. Az 5 perc alatt lekezelt területet azonnal birtokba veheted, s védelmi periódusa is 8-12 hét. Tovább tart, mint a lábgyanta. Gyermekre, háziállatra is veszélytelen, hiszen vegyszermentes, toxikus anyagot nem tartalmaz. Használata biztonságos, hatása hosszútávú. A por és poratka allergiásoknak igazi felüdülés lesz úgy levegőt venni, hogy orrukba csak a tiszta, jó illat jut.

Csak természetesen


Ez a természetes megoldás nem csak házakban, lakásokban alkalmazható, széles körű felhasználási területeinek köszönhetően az autód is hosszútávon maradhat fertőtlenítve. A Sterilis® megoldás cégek, vállalkozások részére is, legyen szó szálláshely, étterem, tömegközlekedési jármű fertőtlenítéséről. Azonnal hat, környezetbarát, természetes, így nem csak időt spórolsz ezzel a technológiával, hanem biztonságos keretek között válik tisztává otthonod, gépkocsid vagy éppen az irodád. Érezd magad biztonságban otthonodban, autódban, irodádban a Sterilis® technológiával.

Itt tudjátok őket elérni: https://sterilis.hu/

Tovább olvasom

2021-01-02

Mikor újraindul az élet

Tavaly, azaz 2020 márciusában még senki nem tudta, mit hoz a jövő. Kétségekkel tekintettünk előre, ugyanis fogalmunk sem volt, vajon meddig tarthat ez a pandémia, s mennyire fogja befolyásolni a hétköznapjainkat.

 

A pandémia kezdete


Kiürültek az iskolák, óvodák. Üressé váltak a szállodák, irodák és éttermek is. Az emberek elszigetelődtek, sokan csak az online térben láthatták szüleiket, gyermekeiket vagy unokáikat. De nehéz sőt, kilátástalan helyzetbe kerültek vállalkozók, vállalkozások. Most már tudjuk, többen visszafordíthatatlanul. Nagy dózisban kaptuk a rossz híreket is. Szinte naponta gyászoltunk ismert, nagyszerű embereket, s sajnos családtagokat, barátokat is, akiknek még lett volna dolguk a földi életükben, csak a covid átírta a rég szőtt terveket.

 

Meddig még?


A hatásait mindannyian érzékeljük már, de a kérdés, hogy meddig fog tartani, még mindig ott lóg a levegőben. Meddig még?! S valljuk be őszintén, ez a kérdés hozza magával a következőt: vajon mikor ismétlődik meg? Vagy ha nem is szó szerint ismétlődik, de mikor üti fel ismét a fejét egy újabb fertőző betegség? Hiszen a vírusok velünk és köztünk élnek. Mi lesz, ha vége a home office időszaknak? Mi lesz, ha újra benépesülhetnek az iskolák, végre újra utazhatunk, étterembe járhatunk, nagy családi összejöveteleket tarthatunk? Biztos vagyok benne, hogy eufória lesz. Az emberek felszabadulnak, utaznak, társaságba járnak, megint megölelhetik egymást, és remélhetőleg értékelni fogják ezt a korábban megszokott, majd hirtelen elvesztett lehetőséget.

 

A jövő biztonsága

 

 

Reméljük, hogy a higiéniás szokások is átalakulnak, megváltoznak annak érdekében, hogy ez a régi-új életünk tartósan megmaradhasson.

Az újraindulásnál nagyon fontos, hogy minden iskolavezető, szálloda, étterem tulajdonos és cégvezető felelősen gondolkodva tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a higiéniai biztonság folyamatos legyen. Fontos, hogy az emberek is körültekintőbbek, óvatosabbak legyenek, s kialakuljon bennük az elvárás a higiéniai biztonságra vonatkozóan. Nem csak a pandémia idején, hanem mindig! Meg kell, hogy értsük, a megelőzés a legjobb, legészszerűbb, amit tehetünk, vagyis amit tennünk kell! A kórokozók jelen vannak az életünkben. Vírusok jönnek, vírusok mennek, mutálódnak, fertőznek. Az okozott betegség súlyossága, a fertőzés gyorsasága és mértéke változó... ne adjuk meg a lehetőséget, ne bízzuk ezt a szerencsére. Védekezzünk észszerűen, hiszen a 21.-ik században élünk, van rá mód, van rá lehetőség, csak élni kell vele.

https://sterilis.hu/

 

 

Tovább olvasom

2021-01-02

Az edzőtermek élete

 

A tél beköszöntével egyértelmű, hogy az erre az évszakra jellemző sportok kerülnek előtérbe. Azaz idén csak kerülnének, ugyanis Szlovákia, Csehország felvonói mozdulatlanok, Ausztria pedig megtartja a helyieknek a síelés örömét. Bár úgy tűnik, ennek a szezonnak a nagy része így fog eltelni, mindenki arra számít, hogy hamarosan visszaáll minden a régi kerékvágásba. Erre sajnos még várni kell, de bizakodva tekintünk a jövőbe, hogy a pályák, a sportlétesítmények kellően előkészülnek a nagyközönség fogadására a stabil, folyamatos szolgáltatás és bevétel reményében.

A konditermek kötelező velejárója, a takarító néni


Ha már a sípályák elfoglalására várnunk kell, egyértelmű lehetne, hogy bent sportoljunk. A városokban egyre több konditerem nyílik, s ezek a helyek mára speciális közösségi normákkal, íratlan szabályokkal és szokásokkal rendelkező szociális létesítményekké nőtték ki magukat. Bár a látogatóközönségük eltérő, egy valaki mégis közös minden létesítményben.

Ő a takarító néni. Ő az, aki 5-6 percenként megjelenik zuhanyzót takarítani. Valahogy mindig, amikor a legtöbben vannak. Az első 20 alkalommal azt gondoltam, véletlen, de nem lehet az. Egy idő után megszokja az ember, ha nem jön, szinte hiányzik, csak nem beteg?! A másik csapásmérő egység a súlyzókat törli, mert azokon sok por rakódik le, illetve üvöltő porszívóval kergeti békésen súlyzók alatt szuszogó emberkéket.

Tisztán, egészségesen, környezettudatosan

 

Természetesen takarítani kell, a tisztaság fontos, ezt senki nem vitatja. Esetleg lehetne, hogy nem egy ronggyal töröl végig mindent, a WC-től a futógép kapaszkodójáig. Illetve vannak már a hipón túlmutató, környezet-, állat- és emberbarát, hosszan ható megoldások. Lehet szó akár a sílift kapaszkodójának több tízezer megfogást kibíró, egy éven túl ható felületi kezeléséről, amely baktérium-, gomba- és vírusölő. De beszélhetünk a beltéri levegő és levegővel érintkező felületek folyamatos, hónapokon át aktív védelmének kialakításáról, veszélytelen növényi anyagokkal, vagy a szellőző, légkondicionáló rendszerek és azok szűrőinek előzetes kezeléséről, amely az átáramlott levegőt garantáltan kórokozó mentesen tartja. Rengeteg új, veszélytelen, hosszú ható idejű megoldás létezik.


Amikor/amire végre visszaáll minden a régi kerékvágásba, remélhetőleg elvárásaink és a kapott lehetőségek is megváltoznak úgy, hogy olyan környezetben legyen igényünk és lehetőségünk eltölteni szabadidőnket, amely garantáltan nem veszélyezteti egészségünket.

Ebben nyújt segítséget az Interior Sterilis csapata. 

https://sterilis.hu/

Tovább olvasom

2021-01-02