Tudta, hogy is néz ki egy helyiség fertőtlenítése ózon generátorral?


 

Egy (feltehetően) képzett kezelő egy megbízható gyártótól beszerzett ózongenerátorral, a megfelelő koncentrációt és megfelelő kezelési időt figyelembe véve és betartva, adott zárt teret eláraszt ózon gázzal, majd az előírt behatási idő után, arról is gondoskodnia kell, hogy a kezelést követően a gáz teljes lebomlásáig a területre senki ne léphessen be.

A gáz lebomlása hosszú folyamat, itt lehetőség van – biztonságos körülmények között – szellőztetéssel való mentesítésre. Ha minden szakszerűen történt, a kezelés után az ózon koncentrációja az egészségügyi határérték alatt van.A riasztási küszöbértéket veszélyzóna határként tekintve az ózon megengedett koncentrációja maximum 0,12ppm.A fertőtlenítő kezeléshez előírt minimális koncentráció 2,5ppm.

Egy jó minőségű ózongenerátor az előírt használat mellett ennek a kétszeresét állítja elő. Így a kezelés alatt a területen veszélyes mértékű koncentráció van.

Mi van akkor, ha nem szakszerűen történik mindez?


Akkor kezdődnek a problémák. Nem megfelelő eszközzel vagy körültekintéssel elvégzett eljárás következménye lehet az elvárt hatás hiánya, vagy súlyos légzőszervi irritáció, esetleg gyulladás vagy súlyos maradandó egészség károsodás.

Tudta, hogy hogyan néz ki ez időben?


A táblázatban a kezelés idejét láthatja. Kezelés után kb. 45 percig nem tanácsos belépni a helyiségbe, vagy csak megfelelő védőeszköz használatával, ami ideális esetben egy frisslevegős légzőkészülék Ennek hiányában speciális gázálarc használatával (semmiképpen sem általános célú gázálarc!). Ezt követően szükség van legalább egy óra szellőztetésre, de a helyiség nagyságától függően ez lehet 3-4 óra is.

Terület (m2)   Idő (perc)
0-16 0-30
16-32 30-60
32-48   60-90
48-64 90-120

 

Így megállapíthatjuk, hogy egy 20m2-es iroda vagy szoba előírásnak megfelelő kezelése az elvárt hatás és a kockázatok elkerülése érdekében: 135 percet vesz igénybe. Kettő óra 15 perc!!

Gondoljunk csak egy irodaházra...vagy egy kollégiumra...vagy egy gyárra elgondolkodtató ugye? Mennyi generátor, mennyi idő, mennyi kieső idő, mennyi pénz?

És csak ezután kérdezem meg…


Tudta, hogy Ózon gázzal ütközve minden szerves és szervetlen vegyület, fém, folyadék, a másodperc tört része alatt oxidálódik – ami szilárd vagy folyékony anyagok esetén az anyag átalakulását jelenti, élő organizmusok esetén a sejtfal megbontásával a sejt elpusztulását okozza.

 

 

Nézzük meg saját szemünkkel, hogy milyen oxidációt, roncsolást okoz az ózon a gumifelületeken:

 

 

És most következik a legfontosabb kérdés.


Amennyiben Ön cégvezető, vállalkozó, vagy akár magánszemély, és aggódik a fertőzéses betegségek miatt… Szeretné környezetét folyamatosan kórokozómentesen tartani, szeretne megfelelni a higiénés elvárásoknak, de még nem találta meg a megfelelő megoldást? Az egyik veszélyes, a másik nem elég hatékony, a harmadik veszélyes is és csak pillanatnyi hatású, mint a hypó, a negyedik használata túl bonyolult, vagy túl drága...

Mi segítünk Önnek.


Tudta, hogy létezik ma már egy olyan megoldás, amely az egyszerű, pillanatnyi fertőtlenítésen túl, hosszantartó hatást ér el, így elég három havonta fertőtleníteni az épületeket? Tudta, hogy ez az eljárás ráadásul teljesen környezetbarát, emberre, állatra, környezetre gyakorolt káros, vagy irritáló hatása nincs?
Tudta, hogy a teljes légtér, minden levegővel érintkező felület, klíma és szellőzőrendszer fertőtlenítésére alkalmas?

Tudta, hogy ezt SGS-TÜV-KERMI laborok igazolják? Tudta, hogy ezzel az eljárással 1000m2 kezelése nem több mint 90 perc?

És tudta, hogy a világ első 100%-ban növényi alapú antibakteriális és vírus ellenes kezelő rendszere, már Önnek is elérhető?
Sterilis technológia STERILIS.HU




Címkék: ózon, ózongenerátor, fertőtlenítés, veszélyes, mérgező, káros, ózonkészülék,generátor, ózon gáz

Mi az a melegködös fertőtlenítés?

Fotokatalikus bevonat, 1 ÉV védelem a felületeken

Prevenció, környezet tudatosság

Fertőtlenítő kapuval megállítjuk a kórokozók bejutaását az épületbe.

Csomagajánlataink