Prevenció-megelőzés vagy tűzoltás? avagy nem CSAK magánügy az egészségmegőrzés 


 


Tűzoltás vagy megelőzés – az egészségmegőrzés szerepe


Abban talán a legtöbben egyetértünk, hogy az egészség az egyik legnagyobb kincsünk. Sokszor mégis csak akkor kezdünk foglalkozni vele, amikor már gond van, pedig mennyivel könnyebb dolgunk lenne, ha elkerülnénk a megbetegedéseket.

Nem csak magánügy, hiszen, ha megbetegszünk akkor az nem csak minket, a környezetünket is érinti.

 

Prevenció… annyit halljuk mostanában, de mit is jelent valójában?


Egy fogalom, mely napról-napra nagyobb jelentőséggel bír az élet számos területén.

Az egészségmegőrzés két fontos alappillére a testi és a környezeti higiénia.

A környezeti higiénia magában foglalja a személytől független kémiai, fizikai és biológiai tényezőket. Ezek olyan tényezők, amelyek befolyásolják az egészséget: ezért a környezeti higiénia célja a komfortérzeten túl a betegségek megelőzése, az egészséges környezet megteremtése.


Környezeti higiénia szerepe a megelőzésben


A környezet tisztasága az emberi egészség és jólét szempontjából alapvető fontossággal bír. Ugyanakkor a környezet és az emberi egészség közötti viszony meglehetősen összetett és nehezen felmérhető.

Ez különösen fontossá teszi a megelőzés, a prevenció elvének alkalmazását.

Az emberi egészségre hatással lehet az éghajlatváltozás, a sztratoszféra ózonrétegének elvékonyodása, a biodiverzitás csökkenés, valamint a talajminőség romlása is.

A legismertebb negatív egészségügyi hatások a környezeti légszennyezéshez, a rossz vízminőséghez, valamint az elégtelen higiéniai körülményekhez köthetők. 


Milyen hatása lehet, ha nem figyelünk a megelőzésre?


Európában a legjelentősebb környezettel kapcsolatos egészségügyi problémákat a kül- és beltéri légszennyezés, a rossz vízminőség, a rossz higiéniai feltételek, valamint a veszélyes vegyi anyagok okozzák. Az egészségre gyakorolt hatások között szerepelnek a légzési és az érrendszeri betegségek, a rák, az asztma, az allergia, a különböző kórokozók által okozott fertőző betegségek, valamint a szaporító szervek és az idegrendszer fejlődésének a zavarai.


Prevenció, de nem mindegy hogyan!


Jóval kevesebb ismeret áll rendelkezésre a vegyi anyagokra vonatkozóan. Kutatások igazolják viszont, hogy még az alacsony koncentrációban jelen lévő vegyi anyagok, keverékek is hatással vannak a környezetünkre, a víz és talajminőségre, szervezetünkre, egészségünkre, különösen korai gyermekkorban, illetve terhesség ideje alatt. 

Ezért kiemelt fontosságú, hogy a higiénikus környezet létrehozásához használt vegyszermennyiséget minimalizáljuk, és alkalmazzunk természetes alapanyagokból készült, hatékony, de környezetre ártalmatlan anyagokat, technológiákat.

Az Interior Sterilis Kft 100%-ban természetes alapanyagokat alkalmazó, takarítást kiegészítő épülethigiéniai eljárásainak hatékonyságát SGS-TÜV-KERMI laborok igazolják.

Tegyen egy lépésben egészségéért, és a környezetvédelemért!

sterilis.hu

 




Címkék: prevenció, megelőzés, tűzoltás, egészség, sterilis

Mi az a melegködös fertőtlenítés?

Fotokatalikus bevonat, 1 ÉV védelem a felületeken

Prevenció, környezet tudatosság

Fertőtlenítő kapuval megállítjuk a kórokozók bejutaását az épületbe.

Csomagajánlataink